2012. április 21., szombat

Ovis szülinapi buli 2. - Piskótacsigák



Amikor Paprika & Parikánál megláttam A CSIGÁKAT, és megmutattam a Kisfiamnak, eldőlt a kérdés, milyen sütit is vigyen az oviba, amikor a szülinapját ünneplik. Annyira aranyosak, az elkészítés egyszerűségéről ne is beszéljünk. Főleg, hogy a Gyermek jele az oviban a Csiga. (Néha óvónő énem rögtön tudta, milyen állatot kell a gyereknek javasolni, hogy már 3 évesen le tudja rajzolni a jelét. Jelentem,tudta, de soha le nem rajzolta volna :))


Az ötlet nem az enyém, a kivitelezés viszont igen, sőt a recept is. 

A piskóta hozzávalói és elkészítése ITT, azzal a kicsi különbséggel, hogy csak 4, ha kisebb 5, tojásból
Csoki pötty/ Smaties/ kerek gumicukor
Szegfűszeg

Amikor a piskóta megsült, kivesszük a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni. majd a sütőpapírral együtt elkezdjük az egyik HOSSZANTI oldalán feltekerni. Amikor végeztünk a tekeréssel, kicsit visszahajtjuk és az ellentétes szélnél is csinálunk két hajtást. Tiszta konyharuhába csomagolva hagyjuk kihűlni.

A hideg tekercset kihajtjuk és valami jellegzetes lekvárral (eper, málna) megkenjük. Ismét feltekerjük és kialakítjuk a csigaformát. Kb. 2,5-3 centis darabokat vágunk belőlük egy éles késsel, a feje részt bekenjük lekvárral, felragasztjuk a szemeket, amik lehetnek csoki pöttyök, Smarties, gumicukor. Én magam gyártottam a szemeket. Majd beleszurkáljuk a szegfűszeget szarvaknak. Ezek is készülhetnek csokiból, ha elég kemények és bele tudjuk szúrni a piskótába. Sajnos az enyémek nem voltak elég szilárdak, tortabevonóm volt csak itthon.

Végezetül megszórjuk porcukorral  és ha van zöld tálcánk, arra rendezve, egész mezőt tudunk kialakítani. (Nekem nem volt)


JÓ ÉTVÁGYAT!

5 megjegyzés:

  1. Hangulatos piskóta-csodák :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jópofák, így a halcsontvázzal együtt tökéletes party menüt készítettél. Nagyon ügyes anyuci vagy:)

    VálaszTörlés
  3. Nahát, nagyon aranyosak. Jó ötlet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Élveztem is csinálni, még éjnek idején is.

      Törlés