2012. július 20., péntek

Puddingtorta - SAD 7.

Katuci konyhájában sok-sok finomság fő és sül. Mostanság éppen SAD 7. Gondoltam, én is teszek egy kis hozzávalót bele, amitől csak még ízesebb lesz a kész mű. Remélem megfelelőt hoztam! Egy klasszikust kellett átalakítanom, új köntösbe öltöztetnem és így tálalnom. Nem sokat gondolkodtam, amikor a család édességért kiáltott. Valami gyorsnak kellett lennie a melegben (akkor még nálunk is meleg volt). Gondoltam: puding + gyümölcs. De akkor miért ne kicsit felturbózva? Hát ez lett belőle. Nagyon finom volt, és érdekes. Máskor is kerül az asztalra. 




Hozzávalók:


400 g teljeskiőrlésű keksz (vagy másmilyen)
50 g olvasztott vaj
2 cs vaníliás puding
1 l tej
8 ek barnacukor
100- 200 g idénygyümölcs

200 ml tejszín
1 cs habfix

200 g kekszet ledarálunk és az olvasztott vajjal összekeverjük. Egy kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk és elsimítjuk. A tortaformát körberakjuk keksszel.


A pudingport elkeverjük a cukorral és egy kevés tejjel. A többi tejet felforraljuk, beleöntjük a pudingos keveréket és készre főzzük. A fele krémet ráöntjük a kekszalapra. Belerakjuk a gyümölcsöt, majd óvatosan rámerjük a maradék pudingot, hogy a gyümölcs ne jöhessen a felszínre. Akinek kedve van, még egy sor kekszet is tehet a felső pudingkrém alá.



A tetejét is kidíszíthetik a vállalkozókedvűek.



Tegyük be a hűtőbe, legalább 1 órára, de még jobb fél napra, amíg a keksz szépen megpuhul. A hideg tejszínt verjük fel a habfixszel, töltsük habzsákba és díszítsük vele a tortánkat.



JÓ ÉTVÁGYAT!

10 megjegyzés:

  1. Fincsi lehet,ügyes vagy nagyon! Én még mindig tőrpölök,hogy mit is vigyek a játékba:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Böbe! Hát én amolyan ösztönlény vagyok, így nem sokat gondolkodom, ha passzol a megérzés. Máskor meg nagyon sokat agyalok. Csak vágj bele Böbe! Úgyis sikerülni fog, hisz, mindig olyan klasszakat alkotsz! :-))

      Törlés
  2. Nagyon finomnak néz ki, jól kifundáltad! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye milyen találékony vagyok! ;-)) Örülök, hogy tetszik!

      Törlés
  3. Ez nagyon ötletes, lopom is!!!:-))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hazaértetek? De jó!!!!! Már hiányoztál! Vidd kedves Anikó, ha tetszik! :-))

      Törlés
  4. Hű, de finom kekszes finomság! Szuper guszta! Gondolom a keksz kissé megpuhul és igazi nyammos süti...:o)

    VálaszTörlés
  5. Bizony Kriszti! Megpuhul, szájadban omlós lesz. Valamennyi ízét érzed. Naymmmmmmm! :-)) Nagyon nagy kedvenc volt és maradt.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszta! Felvettem a receptkönyvembe, tuti el fogom egyszer készíteni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik Isa, nálunk nagy kedvenc lett, szerintem holnap is készül egy, az karamellás lesz. Jó alkotást Neked!

      Törlés