tag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post1605370072992568627..comments2024-03-19T01:07:39.002-07:00Comments on Magyar ízek tárháza: Az egyszerű kifli saját életegionettahttp://www.blogger.com/profile/06476227354756983533noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-57561419922963576162012-11-19T02:07:21.618-08:002012-11-19T02:07:21.618-08:00Szia Hajnalka!
Örülök, hogy szerelem volt első lát...Szia Hajnalka!<br />Örülök, hogy szerelem volt első látásra. Tényleg nagyon finom, öregtésztával még lazább. A só tényleg kevés, az eredeti receptben 1 csapott ek szerepel és kell is bele. Kijavítottam, köszi! Éjszaka kb. 8-12 órát tölt a tészta a hűtőben, ez az idő nem volt kevés. Ha kikelt a tálból, lehet kicsit túlkelt. De ez nem nagy gond, nem napokról van szó. Nekem mindig jól sül a kifli két tepsi között, mert szépen bent marad a gőz és akkor látszanak a tekerési csíkok. Nem szabad türelmetlennek lenni. Úgy szoktam eljárni, hogy nem emelgetem a felső tepsit, hiába is járt le a ütési idő, amikor már érzem az illatokat, csak azután veszem le a tepsit és ha még nagyon világosnak találom, visszateszem a tepsit a tetejére és sütöm kicsit. Azután veszem le és pirítom meg a tetejét. Lehet nem lesz nagyon ropogós, mert a héja nem olyan vastag, mint egy kenyérnek. De hűlés közben szépen kicserepesedik, még spriccelés nélkül is. Remélem a következő adag már teljesen az ízlésed szerint készül és ehhez segítséget is tudtam adni! :-)) gionettahttps://www.blogger.com/profile/06476227354756983533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-22558240449039973982012-11-19T01:05:40.657-08:002012-11-19T01:05:40.657-08:00Szia! A fotó alapján beleszerettem a kiflidbe :) T...Szia! A fotó alapján beleszerettem a kiflidbe :) Tegnap reggel bedagasztottam a kiflitésztát és délután 5-kor kezdtem formázni - lehet, hogy kevés volt neki ez a hűtőben töltött idő? (szépen kikelt a tálból). Nekem borzasztóan sótlan lett, de ennek ellenére éreztem, hogy ez egy nagyon finom kifli. A két gáztepsi között nem akart rendesen sülni, úgyhogy tepsit levéve sütöttem, így már kissé ropogós lett. Sütés után nekem a tekerési sávok nem lesznek ilyen szép fehérek, szinte alig látszanak. Volna ötleted, hogy mit csináljak másképp? Köszönöm a segítségedet.Hajnalkahttps://www.blogger.com/profile/02638476912553885058noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-59428518568720058032012-10-13T12:45:17.241-07:002012-10-13T12:45:17.241-07:00Vigyázat! Kemény a monitor!;-)) Inkább készítsd el...Vigyázat! Kemény a monitor!;-)) Inkább készítsd el és akkor már holnap haraphatod is! :-))gionettahttps://www.blogger.com/profile/06476227354756983533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-43951052143702231962012-10-13T12:44:29.296-07:002012-10-13T12:44:29.296-07:00Sikerült a kifli? Szerintem Nálatok három adag is ...Sikerült a kifli? Szerintem Nálatok három adag is lefogyna! ;-))gionettahttps://www.blogger.com/profile/06476227354756983533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-15828994029670005322012-10-13T11:57:16.229-07:002012-10-13T11:57:16.229-07:00Olyan jól néz ki ez a kifli, rögtön beleharapnék.....Olyan jól néz ki ez a kifli, rögtön beleharapnék... Látszik, hogy kívül fincsi ropogós, belül pedig jó puha... hmmm... :PGabriellahttps://www.blogger.com/profile/00078689518076687991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-87502092395168064462012-10-10T22:35:55.367-07:002012-10-10T22:35:55.367-07:00Hú, már tegnap szerettem volna írni milyen csodála...Hú, már tegnap szerettem volna írni milyen csodálatos ez a kifli, szinte érzem az illatát!:-)))Hétvégén megsütöm, csak kellene öregtésztát csinálnom, neki is állok ma.:-)))PusziAnikóhttps://www.blogger.com/profile/15359552258498157675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-22093325951678991372012-10-10T21:21:13.618-07:002012-10-10T21:21:13.618-07:00Szia Gionetta! ...Szia Gionetta! Krumplipelyhet bio boltban biztos kapsz.A kenyereid pedig biztosan nagyon szépek lesznek elnézve az eddigieket....Jó sütést kivánok!Erikanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-26916087598950970622012-10-10T11:19:31.488-07:002012-10-10T11:19:31.488-07:00Sikerülni fog, hidd el! Nagyon jó ötleteket tettél...Sikerülni fog, hidd el! Nagyon jó ötleteket tettél hozzá! Vasárnap én is így fogom csinálni, feltéve, ha találok krumplipelyhet valahol.Ha nem, főzök krumplit. :-)) De előbb holnap kemencében sütök két kenyeret. Kovásszal és öregtésztával. Kíváncsi leszek rájuk! :-))gionettahttps://www.blogger.com/profile/06476227354756983533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-51759754465472952582012-10-10T10:47:40.119-07:002012-10-10T10:47:40.119-07:00Igen ez így van elnézést kérek .Tegnap tényleg csa...Igen ez így van elnézést kérek .Tegnap tényleg csak annyit írtam, hogy kicsivel több víz, és aztán láttam,hogy a recihez azt írtad kb.200ml. víz és ezért írtam,hogy 1-2 ek.én is 150ml. ről indítottam.Nem szeretném, hogy valakinek ezért ne sikerüljön.Erikanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-67514593760107846182012-10-10T09:28:35.837-07:002012-10-10T09:28:35.837-07:00Kettőnké a diadal, Erika! :-)) Kotyogj csak nyugod...Kettőnké a diadal, Erika! :-)) Kotyogj csak nyugodtan. A kb. 200 ml víz az kicsivel több, a 2-3 ek meg, az is kicsivel több. :-DDD Nem mind1? :-) Örülök Neked Erika, mindenféleképpen! gionettahttps://www.blogger.com/profile/06476227354756983533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-50016215126295490842012-10-10T09:26:16.809-07:002012-10-10T09:26:16.809-07:00Csak rajta Hankka! Most vasárnap? ;-DCsak rajta Hankka! Most vasárnap? ;-Dgionettahttps://www.blogger.com/profile/06476227354756983533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-72157298098258006452012-10-10T07:44:12.562-07:002012-10-10T07:44:12.562-07:00Köszönöm a dicséretet,de ez a recept öregtészta ,...Köszönöm a dicséretet,de ez a recept öregtészta ,és mindenféle változtatás nélkül is kitűnő :))) Ja és elfelejtettem írni, hogy öregtésztával 10 drb. lesz belőle.A vízből pedig csak 1-2ekval kell több az eredeti receptnél valószínűleg a burg.pehely miatt. Remélem Györgyi nem haragszol ,hogy megint belekotyoktam.Erikanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-1802357815836848772012-10-10T07:29:23.794-07:002012-10-10T07:29:23.794-07:00Gyönyörűek, meg kellene már próbálkoznom az öregté...Gyönyörűek, meg kellene már próbálkoznom az öregtésztával való sütéssel! :) Nagyon finom lehet a burgonyapehellyel turbózva! :)Hankkahttps://www.blogger.com/profile/15627435788076660490noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-46104706762060521692012-10-10T01:52:34.488-07:002012-10-10T01:52:34.488-07:00Mondtam Erikának, hogy ezt ki kell tenni, olyan cs...Mondtam Erikának, hogy ezt ki kell tenni, olyan csodálatosak!!! :-)) Öregtészta hiány ellen van egy javaslatom. Elkészíted, felfuttatod, 2-3 napig a hűtőben tartod. Addigra elveszti az élesztő az erejét a hidegben, nem dagad tovább a tészta, de nem döglik meg, csak alszik. Kiporciózod és lefagyasztod. Akkor csak fel kell engedni a hűtőben és már dagaszthatod is a kiflitésztát és hétvégén sülhet reggel a finom friss kifli. :-))gionettahttps://www.blogger.com/profile/06476227354756983533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-78594744047851952762012-10-10T01:46:44.591-07:002012-10-10T01:46:44.591-07:00Szerintem is. Erikát illeti a dicséret, nagyon ügy...Szerintem is. Erikát illeti a dicséret, nagyon ügyesen átvariálta a receptemet!gionettahttps://www.blogger.com/profile/06476227354756983533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-15363224774008915472012-10-09T21:04:22.605-07:002012-10-09T21:04:22.605-07:00Ez aztán a tuti kifli! Mint amilyen a NAGY könyvbe...Ez aztán a tuti kifli! Mint amilyen a NAGY könyvben meg van írva! Csodásak! Egy gondom van: az öregtészta...Sosem marad nekem, állandóan felhasználom...Blogkonyhahttps://www.blogger.com/profile/18112210018042509346noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-43358600797212986592012-10-09T20:29:07.090-07:002012-10-09T20:29:07.090-07:00Ez igen! Gyönyörű lett! :)Ez igen! Gyönyörű lett! :)Csillahttps://www.blogger.com/profile/16943958421222139724noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-27504577769143301672012-10-09T13:12:43.155-07:002012-10-09T13:12:43.155-07:00Örülök, hogy megcsináltad a kiflit! Kíváncsi vagyo...Örülök, hogy megcsináltad a kiflit! Kíváncsi vagyok rá! :-)) Ez is nagyon guszta, szóval mindenképpen meg kell csinálnod! :-))gionettahttps://www.blogger.com/profile/06476227354756983533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-44615409354841412822012-10-09T13:07:26.612-07:002012-10-09T13:07:26.612-07:00Nagyon guszta lett,most be is falnék egyet:))Az el...Nagyon guszta lett,most be is falnék egyet:))Az előző kiflidet is megcsináltam ám,csak még nem posztoltam. De ezt is ki fogom próbálni:))Böbehttps://www.blogger.com/profile/01270696734949859529noreply@blogger.com