tag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post6799906964264151195..comments2024-03-19T01:07:39.002-07:00Comments on Magyar ízek tárháza: Fonott kalács 6 szálbólgionettahttp://www.blogger.com/profile/06476227354756983533noreply@blogger.comBlogger31125tag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-66948296739272271232013-04-07T02:34:13.609-07:002013-04-07T02:34:13.609-07:00Akkor mindketten jól tudtuk. ;-) Csak meglepődtem ...Akkor mindketten jól tudtuk. ;-) Csak meglepődtem azon, hogy a "vert" kalácsot nem fonják. Ezek szerint mégiscsak.... :-DGabihttps://www.blogger.com/profile/05944209002912292626noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-31074349657564105672013-04-03T13:53:09.223-07:002013-04-03T13:53:09.223-07:00Megfonva formába teszik vagy egyszerűen tepsibe ny...Megfonva formába teszik vagy egyszerűen tepsibe nyújtják és arra tesznek tölteléket, arra pedig rácsot raknak. Mákos, diós hajtottat készítenek belőle. Rengeteg felhasználási módja van a kalácstésztának! Jó kísérletezést továbbra is! :-)) gionettahttps://www.blogger.com/profile/06476227354756983533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-5193756388181106752013-04-03T11:16:10.596-07:002013-04-03T11:16:10.596-07:00Nahát, ez érdekes! Apukám megfonja. :D Ha nem fonj...Nahát, ez érdekes! Apukám megfonja. :D Ha nem fonják, akkor mit csinálnak vele? Simán formába teszik, mint valami kenyeret? Nagymamám is verte a kalácsot és aztán kelesztés után megfonta.Gabihttps://www.blogger.com/profile/05944209002912292626noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-56056762596720267862013-04-01T10:53:46.163-07:002013-04-01T10:53:46.163-07:00Láttam a szép kalácsot!!! Igaza van Apukádnak, hog...Láttam a szép kalácsot!!! Igaza van Apukádnak, hogy a kalácstésztát verni kell. DE! A fonott kalácsét nem! Nekem is van egy húsvéti kalácsom, aminek majdnem folyik a tésztája kezdetben. Foszlós is lesz, csoda finom is, viszont nem néz ki jól fonva. Ha fonni akarjuk, csak a keményebb tészta, ami jól kidagasztva (én 3-szor szoktam megdagasztani) szintén foszlós és puha lesz, ad ki szép formát. :-)) gionettahttps://www.blogger.com/profile/06476227354756983533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-85131942913522784832013-03-29T12:41:32.973-07:002013-03-29T12:41:32.973-07:00Szia Gionetta! Tisztára elfelejtettem megnézni, ho...Szia Gionetta! Tisztára elfelejtettem megnézni, hogy válaszoltál-e már, és közben megsütöttem a gyors kalácsot, amit te is láttál azóta a Sünis kanál blogon. Na, az nem mászott szét. Igazad van, azért nem, mert ezúttal nem volt olyan lágy a tészta. Apukám, aki nagy kalácsszakértő, nem örült annyira a tészta keményebbre hagyásának, mert szerinte az igazi kalácstészta olyan lágy, hogy azt fakanállal vagy kézzel kell verni, nem dagasztani, ahogy én szoktam. Az igaz, hogy az ő módszere szerint is mindig szétnyílik a fonat, de neki nem annyira fontos a külcsín, ő inkább a hagyományos módszer szerint csinálja, ahogy korábban én is. Egyébként én azt tapasztaltam, hogy akár verjük, akár dagasztjuk, akár lágyabb, akár keményebb a tészta, mégis mindkét módszerrel nagyon finom és igazi kalácsízű lesz.<br />A tanácsodat pedig köszönöm, most már legalább tudatában vagyok, hogy miért lett szép a kalácsom. :-DGabihttps://www.blogger.com/profile/05944209002912292626noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-28524847788488585482013-03-27T06:06:02.312-07:002013-03-27T06:06:02.312-07:00Kedves Macskanyelv!
Örülök, hogy tetszik a kalács...Kedves Macskanyelv! <br />Örülök, hogy tetszik a kalács. A titok, hogy kicsit keményebbre kell a tésztát hagyni. A fenti tészta, jó alap egy kalácsnak, mert szép fényes és sima felületű szálakat lehet sodorni belőle. Elég szorosra, de nem túl szorosra kell fonni, hogy mozoghassanak a szálak egymás alatt-felett. Valamint fontos, hogy a második kenésnél a már kissé megkelt tésztán az addigi fehér helyeket is lekend! Sok sikert a fonáshoz! :-)) Majd írd meg, hogyan sikerült! gionettahttps://www.blogger.com/profile/06476227354756983533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-86600421587542946032013-03-27T04:43:25.986-07:002013-03-27T04:43:25.986-07:00Kedves Gionetta! Nagyon szép ez a kalács, gratulál...Kedves Gionetta! Nagyon szép ez a kalács, gratulálok! Nekem mindig szétmászik a fonat, ha finomlisztből készítem a kalácsot. Mi a titok?Gabihttps://www.blogger.com/profile/05944209002912292626noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-26715069737823382322013-03-25T12:03:26.815-07:002013-03-25T12:03:26.815-07:00Köszi Gabriella! :-)) A tál egy nagyon becses aján...Köszi Gabriella! :-)) A tál egy nagyon becses ajándék kedves barátnőmtől és szuper! :-))gionettahttps://www.blogger.com/profile/06476227354756983533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-87354702493814670932013-03-25T12:02:26.361-07:002013-03-25T12:02:26.361-07:00Köszönöm Mária! Örülök, hogy tetszik! Csak bátran ...Köszönöm Mária! Örülök, hogy tetszik! Csak bátran vesd bele magad. Én is fonok ismét húsvétra!:-))gionettahttps://www.blogger.com/profile/06476227354756983533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-52373163201793468672013-03-25T02:17:28.073-07:002013-03-25T02:17:28.073-07:00...szóval nálatok is ilyen rossz időjárás van. :(
......szóval nálatok is ilyen rossz időjárás van. :(<br /><br />Csodaszép a kalácsod, és a tálad is nagyon tetszik!!Gabriellahttps://www.blogger.com/profile/00078689518076687991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-14163614150134862342013-03-22T00:40:20.351-07:002013-03-22T00:40:20.351-07:00Csodaszép!!! És biztos nagyon finom is volt :)!! É...Csodaszép!!! És biztos nagyon finom is volt :)!! Én is megpróbálkozom az ünnepre, hátha sikerül :)!Maríahttps://www.blogger.com/profile/13039883199937310154noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-81658325064453929642013-03-20T08:58:49.832-07:002013-03-20T08:58:49.832-07:00Rendben! Vaj van, mangó- ananász lekvár jó lesz? D...Rendben! Vaj van, mangó- ananász lekvár jó lesz? De sajnos csak kávém van. Nem baj? ;-))<br />Köszi! :-))<br /><br />gionettahttps://www.blogger.com/profile/06476227354756983533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-56044709274173553252013-03-20T08:55:38.183-07:002013-03-20T08:55:38.183-07:00Kérhetnék egy kis vajat és lekvárt? Úgy szeretem, ...Kérhetnék egy kis vajat és lekvárt? Úgy szeretem, és kakaóval!:-))))<br />Gyönyörű!!!!!:-)Anikóhttps://www.blogger.com/profile/15359552258498157675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-24204375151973115302013-03-20T07:53:37.031-07:002013-03-20T07:53:37.031-07:00Akkor hajrá Okki! Menni fog és gyönyörű lesz! :-))...Akkor hajrá Okki! Menni fog és gyönyörű lesz! :-))gionettahttps://www.blogger.com/profile/06476227354756983533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-48632626976152924762013-03-20T07:52:56.465-07:002013-03-20T07:52:56.465-07:00Hát persze, hogy összejön Kriszti! Mondom, fogj 6 ...Hát persze, hogy összejön Kriszti! Mondom, fogj 6 madzagot és azon gyakorold a videót nézve. Hidd el, kétszer kell csak megcsinálni, míg kel a tészta. Utána mehet élesbe. És a család/ vendégek el lesznek ájulva tőle! :-))gionettahttps://www.blogger.com/profile/06476227354756983533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-11165366833390949802013-03-20T03:49:41.143-07:002013-03-20T03:49:41.143-07:00Nagyon szép lett a kalácsod! :) Én is ilyet tervez...Nagyon szép lett a kalácsod! :) Én is ilyet tervezek Húsvétra, aztán meglátom, hogy sikerül, mert első próbálkozásom lesz a 6-os fonás.<br />Tejszínes kalácsot már én is készítettem, és igen........ nagyon finom volt. :)Okkihttps://www.blogger.com/profile/09937515989088009121noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-77942008850854154782013-03-20T00:55:30.719-07:002013-03-20T00:55:30.719-07:00De szép lett! Igazi fonott kalácska. Én maradok a ...De szép lett! Igazi fonott kalácska. Én maradok a hármasnál, de lehet kipróbálom egyszer ezt is. A videót nézve, talán összejön... :o)Blogkonyhahttps://www.blogger.com/profile/18112210018042509346noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-2269566017411657072013-03-19T13:49:25.529-07:002013-03-19T13:49:25.529-07:00Nagyon finom tészta. És nagyon klassz levegős is. ...Nagyon finom tészta. És nagyon klassz levegős is. (csak nem nálam most, mert az élesztő sztrájkolt) A hatos fonástól meg szép magas lesz a kalács. :-)) Így hát: Hajrá Hankka! :-))gionettahttps://www.blogger.com/profile/06476227354756983533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-70266743280528271922013-03-19T13:42:05.371-07:002013-03-19T13:42:05.371-07:00Gyönyörűséges a kalácsod, szerintem nagyon finom l...Gyönyörűséges a kalácsod, szerintem nagyon finom lehet a tejszínes tésztával! :) Tetszik ez a 6-os fonás, meg kellene próbálnom! :)Hankkahttps://www.blogger.com/profile/15627435788076660490noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-52185056882069531392013-03-19T13:38:24.040-07:002013-03-19T13:38:24.040-07:00Köszi Csilla! Örülök, hogy tetszik! :-))Köszi Csilla! Örülök, hogy tetszik! :-))gionettahttps://www.blogger.com/profile/06476227354756983533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-35906481770789452172013-03-19T13:37:17.433-07:002013-03-19T13:37:17.433-07:00Köszönöm, ez aztán a dicséret! Egy profitól! Én ne...Köszönöm, ez aztán a dicséret! Egy profitól! Én nem ismertem ezt a tejszínes verzió, de nagyon finom! Megtartom. :-))gionettahttps://www.blogger.com/profile/06476227354756983533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-82589410294630313242013-03-19T13:34:00.059-07:002013-03-19T13:34:00.059-07:00Hát tartott nálam is, míg szép lett egy kalács. De...Hát tartott nálam is, míg szép lett egy kalács. De azóta megy. Örülök, hogy tetszik Borsó! :-))gionettahttps://www.blogger.com/profile/06476227354756983533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-31451568099585468152013-03-19T13:31:22.102-07:002013-03-19T13:31:22.102-07:00Azta, de gyönyörű! Ez a kalács, meseszép! :)Azta, de gyönyörű! Ez a kalács, meseszép! :)Csillahttps://www.blogger.com/profile/16943958421222139724noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-57562517677246984022013-03-19T11:59:29.746-07:002013-03-19T11:59:29.746-07:00Nagyon ügyes vagy! Gyönyörű a kalácsod!
Én is mind...Nagyon ügyes vagy! Gyönyörű a kalácsod!<br />Én is mindig tejszínt teszek a kalácstésztába, mert sokkal foszlósabb lesz a kalács tőle:))Jámborné Budai Mónikahttps://www.blogger.com/profile/12208909762100066012noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5333222282833351267.post-50801993415778857712013-03-19T11:41:44.634-07:002013-03-19T11:41:44.634-07:00Szép nagyon! :) Én csak négyessel fonok, hatosba b...Szép nagyon! :) Én csak négyessel fonok, hatosba belekavarodtam.Borsohttps://www.blogger.com/profile/16817580524761152928noreply@blogger.com