Ez a pitécske viszont gyönyörű sütés után és ha elég jól sikerül, még másnap, hidegen is isteni, már ha megéri szegényke és nem pusztul el azon melegében. Ugyanis ez nem üli meg a gyomrot, mint a meleg kelt kalács, így fogyókúrázóknak csak a szagát javaslom, mert iszonyúan eteti magát. És ennek az íze itt is olyan, mint Magyarországon!!!
No, akkor lássuk a receptet!
Hozzávalók:
200 g liszt
50 g cukor
5 db tojás
1 cs vaníliás cukor (nálunk 2, mert úgy szereti a gyermek)
1 csipetsó
1 l. tej
vaj/ zsír a tepsi kenéséhez
A tojásokat, cukrot, vaníliát, sót, gyorsan összekeverjük, hozzáadjuk a lisztet. Az egészet csomómentesre kidolgozzuk, a legjobb habverővel, lassan csorgatva hozzáöntjük a tejet. Egy nagy, magasfalú tepsit alaposan kivajazunk (Anyukám zsírozza, ő arra esküszik), beleöntjük a masszát. (nekem van egy trükköm: mivel eléggé palacsintatészta állagú lesz az egész, a tepsit betolom a forró sütőbe félig és gyorsan beleöntöm a masszát, nem kell a nehéz tepsivel egyensúlyozni a konyhában:)) A tűzhelyet légkeverés esetén 200C-ra, alsó-felső sütés esetén 220C-ra, gáz 5-6 fokozaton előmelegítjük. Itt most tényleg fontos az előmelegítés, mert ha jó meleg a sütő, a tészta belseje krémes marad és nem lesz a szokásos gumiszerű tejespite. A piténket jó 45 percig sütjük. Nem baj,ha felpúposodik, sőt az a jó. Ha szép piros, kivesszük, 5percet pihentetjük és már lehet is szeletelni. Baracklekvár illik hozzá, kicsi, valódi kecskeméti fütyülős barackpálinkával megbolondítva.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Szia! Kérdésem A tej az 1 liter?
VálaszTörlésKata Trudics
Szia Kata!
TörlésIgen 1l tej kell bele. Nagyon folyósnak tűnik, de így a jó, meg fog sülni szépen. Írd majd meg, hogyan ízlett! :)
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésSzia Szandi! Nem kell bele semmiféle állománynövelő szer. Remélem sikerült és ízleni fog!
VálaszTörlésSzia Szandi! Nem kell bele semmiféle állománynövelő szer. Remélem sikerült és ízleni fog!
VálaszTörlés