Csak a második adagot volt érdemes felvágva lefotózni, ami lapos sütőtálban készült. Arról meg nincs kép, amikor megsült. Mert az volt a maradék, ugyanis nem fért bele az egész a kuglófformába. Hisz mondanom sem kell, a családom mellett, nem lehet 1 adaggal kezdeni, most 1,5-et csináltam, de az is majdnem elfogyott.
S ha valakinek kedve támadna elkészíteni, íme a recept:
Hozzávalók:
150 g rizs, legjobb a kerek szemű tejberizsnek való
50 g mazsola
5 ek cukor
1 db citrom héja
4 db tojás
1 l tej
csipet só
A rizst 3 ek. cukorral, csipet sóval a tejben puhára főzzük. A tojások sárgáját a maradék 2 ek. cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és a kihűlt rizshez keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük,a rizses keverékbe forgatjuk. Egy sütőformát alaposan kikenünk vajjal, majd liszttel megszórjuk és ha szerencsénk van, ki is tudjuk borítani a kihűlt rizsfelfújtat a formából. De szeletelni is lehet, ha lapos a formánk. Málnaszörp vagy lekvár illik hozzá.
JÓ ÉTVÁGYAT!
A rizsfelfújt a családom nagy kedvence (+ nekem is:)). Jó, hogy eszembe juttattad! :)
VálaszTörlésÖrülök, kedves Gabriella! Már nálunk is régen volt, most jól esett. Én a piskótatekerccsel jártam ugyanígy Nellinél. Micsoda véletlenek. :-)
VálaszTörlés