Hozzávalók:
500 g túró
100 g gríz (50 g Weichweizengriess + 50 g Hartweizengriess)
1 ek cukor
2 db tojás
só
olaj
zsemlemorzsa
A túrót elkeverjük a grízzel, cukorral, sóval, tojásokkal. Legalább 1 óra hosszat pihentetjük. Ha ezután még lágynak találnánk, tegyünk hozzá nyugodtan grízt, ezzel már nem kell pihentetni. Ezalatt a zsemlemorzsát olajon megpirítjuk. Akinek van szendvicstalpú acél edénye, csak kevergesse szorgalmasan a zsemlemorzsát olaj nélkül és klassz, kalóriaszegény borítást kapnak a gombócai.
Forró sós vízbe szaggatjuk a gombócokat két kanál segítségével. Amikor feljönnek a víz felszínére főzzük még kb. 10 percig. Ha a vízben kanállal megkopogtatva nem tűnnek keménynek, rászedjük a zsemlemorzsára és megforgatjuk benne. Porcukorral és tejföllel (Schmand-dal, Creme Fresh-sel) tálaljuk. Akinek kedve van, ajánlhatja eperlekvárral, forró meggyel.
Mennyei! |
JÓ ÉTVÁGYAT!
De jó neked, hogy nálatok legalább lágy túró van:) Itt csak a cottage cheese, de az nem olyan. A túrógombócot nagyon szeretjük amúgy:)
VálaszTörlésKár, mert tényleg nagyon jó kis étel. Nálunk kapásból 1 kg túróval kell kezdeni. :))
Törlés