Oldalak

2012. július 16., hétfő

Halacska muffin

Kicsit eltűntem az utóbbi időben, de hát van ez így. Rengeteg volt az írogatni való az egyetemre. Nagyfiúnak is ezer dolga volt az oviban. Mivel a szája miatt nem nagyon lehetett még közösségbe vinni, így itthonról cipeltem el egy- egy programra, majd szaladtam érte. De jelentem, most már nagyon jól van, minden sebe begyógyult, a var lepergett és ma a varratot is kiszedik a szájából. Szóval ismét 100 %-os, amit tegnap be is bizonyított, mert egész nap csak szájalt velem . :-))

S hogy bebizonyítsam, a konyhában is alkottam rendesen, elsőként jöjjön a mit ajándéknak készítettünk Nagyfiú unokatestvérének a születésnapjára. Mert mindig magunk készítünk valami kis édességet és egy kis ajándékot. Most Halacska muffint és egy körhintát kapott a Nagylány, lévén ő is 6 éves lett. (A körhintáról nincs kép, elfelejtettük:))


A sógornőm muffint rendelt, mint ajándéksüti, és pár napra rá megláttam Tücsök Bogárnál a Halacskákat, nem volt kérdés, mit is készítünk. Annyira aranyosak voltak!
A recept alapja és leírása Tőle származik, kicsit igaz változtattam rajta, mert az M/Ms drazsékban volt barna, amit szemnek használtam és kevés volt a piros, így csak szájnak lett elég. Valamint felhasználásra várt egy pár csokimikulás. ;-) Az került a tésztába, és nem drazsé.

Hozzávalók:

A tésztához:
 
100 g vaj
125 g cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
2 tojás
200 g liszt
1 teáskanál sütőpor
100 ml tej
csipet só
100 g csokoládé ledarálva
  
A krémhez:
 
120 g vaj
120 g porcukor
2 evőkanál tej
1 tk vaníliakivonat
 
A díszítéshez:
 
25 dkg színes cukorral bevont csokoládé (M&M'S)
 
Habosra keverjük a vajat a cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliakivonatot, sót. Belekeverjük a sütőporral elegyített lisztet, valamint a tejet is. Addig keverjük amíg a tészta simává, egyneművé nem válik. Végül összeforgatjuk a csokoládéval is, minél kevesebb mozdulattal, nehogy megolvadjon a csoki. Papírkosárral bélelt 12 darabos muffinformába töltjük. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. A krémhez a szoba hőmérsékletű vajat simára keverjük a tejjel és a vaníliakivonattal, majd apránként hozzáadagoljuk a porcukrot is. A kihűlt muffinok kalapját egyenesre vágjuk azért, hogy majd könnyebben bele tudjuk nyomkodni a pikkelynek szánt csokoládét. Megkenjük a vajkrémmel, díszítjük a cukorkákkal.
 



















JÓ ÉTVÁGYAT!

14 megjegyzés:

  1. Nagyon jópofák,igazi gyerek muffin:) Boldog szülinapot az ünnepeltnek:) Örülök, hogy már jobban van a fiad, mostmár zavartalanul élvezheti a nyári szünetet:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Élvezné a nyári szünetet, ha lenne, de itt majd csak augusztusban kezdődik. De hogy akkor élvezni fogja, azt szinte biztosra veszem! :-))

      Törlés
  2. Nálad is nagyon édesek lettek a halacskák! Boldog szülinapot az ünnepeltnek! :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Kriszti! Majd átadom, ha találkozunk. Örülök, hogy tetszik. :-))

      Törlés
  3. Nagyon édesek :) lettek a halacskák! Isten éltesse sokáig az ünnepeltet! Remélem a nagyfiú szája gyorsan rendbe jön majd.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Anita! Milyenek is lennének egy ilyen Mester művei alapján? ;-)) Köszi az ötletet! Nagyfiú meg már annyira jól van, hogy tegnap egész nap csak feleselt. :-D

      Törlés
  4. Nem tudok semmi eredetit írni, így leírom 5.-nek, hogy jópofák a muffionok:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor én is leírom 5-szór, hogy köszönöm, örülök, hogy tetszik!

      Törlés
  5. Micsoda dekoráció kérem szépen!! :) Helyesek nagyon.
    Örülök, hogy jobban van Nagyfiú. :)

    VálaszTörlés
  6. De édesek! Hogy nem láttam ezt hamarabb, a nagy muffinprojekt előtt:) Na sebaj, majd legközelebb egy ötlettel több lesz. Imádni fogják a gyerkőcök:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy imádni fogják? Az nem kérdés! Dupla adagot csináltam, azaz 24 muffint, és 18 együltő helyben elfogyott. A buli végére semmi sem maradt. Nem csak szép, ne nagyon finom is! Biztos imádni fogják, enni is és készíteni is. :))

      Törlés