Hozzávalók:
400 g teljeskiőrlésű keksz (vagy másmilyen)
50 g olvasztott vaj
2 cs vaníliás puding
1 l tej
8 ek barnacukor
100- 200 g idénygyümölcs
200 ml tejszín
1 cs habfix
200 g kekszet ledarálunk és az olvasztott vajjal összekeverjük. Egy kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk és elsimítjuk. A tortaformát körberakjuk keksszel.
A pudingport elkeverjük a cukorral és egy kevés tejjel. A többi tejet felforraljuk, beleöntjük a pudingos keveréket és készre főzzük. A fele krémet ráöntjük a kekszalapra. Belerakjuk a gyümölcsöt, majd óvatosan rámerjük a maradék pudingot, hogy a gyümölcs ne jöhessen a felszínre. Akinek kedve van, még egy sor kekszet is tehet a felső pudingkrém alá.
A tetejét is kidíszíthetik a vállalkozókedvűek.
Tegyük be a hűtőbe, legalább 1 órára, de még jobb fél napra, amíg a keksz szépen megpuhul. A hideg tejszínt verjük fel a habfixszel, töltsük habzsákba és díszítsük vele a tortánkat.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Fincsi lehet,ügyes vagy nagyon! Én még mindig tőrpölök,hogy mit is vigyek a játékba:))
VálaszTörlésKöszönöm Böbe! Hát én amolyan ösztönlény vagyok, így nem sokat gondolkodom, ha passzol a megérzés. Máskor meg nagyon sokat agyalok. Csak vágj bele Böbe! Úgyis sikerülni fog, hisz, mindig olyan klasszakat alkotsz! :-))
TörlésNagyon finomnak néz ki, jól kifundáltad! :)
VálaszTörlésUgye milyen találékony vagyok! ;-)) Örülök, hogy tetszik!
TörlésEz nagyon ötletes, lopom is!!!:-))))
VálaszTörlésHazaértetek? De jó!!!!! Már hiányoztál! Vidd kedves Anikó, ha tetszik! :-))
TörlésHű, de finom kekszes finomság! Szuper guszta! Gondolom a keksz kissé megpuhul és igazi nyammos süti...:o)
VálaszTörlésBizony Kriszti! Megpuhul, szájadban omlós lesz. Valamennyi ízét érzed. Naymmmmmmm! :-)) Nagyon nagy kedvenc volt és maradt.
VálaszTörlésNagyon guszta! Felvettem a receptkönyvembe, tuti el fogom egyszer készíteni! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik Isa, nálunk nagy kedvenc lett, szerintem holnap is készül egy, az karamellás lesz. Jó alkotást Neked!
Törlés