Oldalak

2013. január 11., péntek

Tejfölben sült csirke

Egyszer már készítettem tejfölben sült csirkét Petra receptje alapján. De mivel citrom van benne, nem nagyon jön be Életem Párjának. Így most kihagytam és a tejföl egy részét tejszínnel helyettesítettem.


Hozzávalók:

1 db csirke részeire szedve

bors
200 ml tejföl
200 ml tejszín (vagy tejföl)

A csirkeaprót sózzuk, borsozzuk.

Egy fedeles sütőedénybe helyezzük a tejföl- tejszín keverékével meglocsoljuk és lefedve 180C fokos sütőben készre pároljuk.


A végén fedő nélkül 200C fokon kicsit megpirítjuk. Ha szép piros, a húst tálra szedjük, a szaftját kissé beforraljuk, ha kell keményítővel sűrítjük. Párolt rizzsel tálaljuk. 



JÓ ÉTVÁGYAT!

4 megjegyzés:

  1. Nagyon gusztusos:) Nálunk is tejfölben sült csirke volt csak parmezánnal és csirkemellből, isteni volt. A férfiak folyton csak válogatnak:) Szép hétvégét:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ez az, a pasik, velük van gond mindig! ;-))Szép vasárnapot Nektek is!

      Törlés
  2. Nagyon guszta, finomat ettetek! :) Szerintem az én párom is a citrom nélküli változatot támogatná, nekem viszont jöhetne citromosan! :) Mindig megcsodálom a sütőedényedet, nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, citromosan nagggyon jóóóó! De ugye a pasik...+ :-)) Örülök, hogy tetszik az lábas! Nekem is! Lőjjek Neked is a neten egyet?

      Törlés