Oldalak

2013. március 9., szombat

Baconös csirkemellkoszorú

Nagy kedvencünk ez az egyszerű, de nagyszerű finomság. Hidegen, melegen, szendvicsbe, tízórainak. És ahány ház, annyi szokás, már ami az elkészítését illeti. Lehet torta-, kuglóf-, őzgerinc- vagy muffinformában
sütni, ahogy az alkalom és a kedvünk kívánja.


Hozzávalók:

1 db csirkemellfilé

bors
2-3 ek étkezési keményítő
200 ml tejföl
50-100 ml tejszín
2 db tojás
50 g sajt

2 cs bacon szalonna

A csirkemellet apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a keményítővel.
A tejföl, annyi tejszínt, hogy a tejföl folyós legyen, tojást, sajtot egy tálban összekeverünk, 
hozzáadjuk a húst és alaposan összevegyítjük.

A formát kibéleljük a baconnal úgy, hogy a szélein kilógjon. Beleöntjük a masszát.
Betakargatjuk a kilógó és ha kell a maradék szalonnával. 200C fokra előmelegített sütőben, 
kb. 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük.

5 perc pihentetés után egy hőálló tálra borítva, a másik felét is megpirítjuk. Itt én már grillezni szoktam, úgy gyorsabb és nem szárad ki az étel. Bár ez egy amúgy sem száraz fogás.



JÓ ÉTVÁGYAT!

14 megjegyzés:

  1. Nálunk is menő, nagyon jó a kinézete!!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szuperül néz ki, én még nem készítettem ilyet. Na, ezen változtatnom is kell, de sürgősen!! ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon gyorsan pótold eme hiányosságodat! És függő leszel! :-))

      Törlés
  3. Imádjuk, nagyon szép, guszta így koszorúként sütve is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! :-)) Igazi éke lehet egy ünnepi asztalnak.

      Törlés
  4. Holnap én is elkészítem:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi vagyok, hogy ízlik Nektek! Küldj róla egy fotót! Beteszem a Ti készítettétek mappába. Csak előtte még megcsinálom! ;-DD

      Törlés
  5. Ez nagyon tetszik. Ezt máris megjegyzem, de finom lehet!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek nagyon örülök, Kriszti! Okvetlen próbáld ki! :-))

      Törlés
  6. Ezt Mi is imádjuk, nagyon!! :D (őzgerincformában szoktam, egyszerre nekünk az is elég, de ha lesz vendégsereg, én is gondoltam a nagyobb koszorúformámban készíteni)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Két napra készítettem és még így is maradt, de utána megettük felvágott helyett. Nagyon finom, nagyon szeretjük. :-))

      Törlés
  7. Nagyon tetszik ez a recepted, el is mentettem!!! Igazán nagyszerű és nagyon finom lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg egyszerű és nagyszerű. Várom az ítéletet, Nektek hogyan ízlett! :-))

      Törlés