12 db palacsinta - ennek készítését nem írnám le
500 g csirkemáj
500 g bébicukkini
4-5 levél zsálya
1 csokor petrezselyem, én most kihagytam
só
bors
olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
12 hosszabb szál hagymaszár
A hagymát felkockázzuk, a májat apróbb darabokra vágjuk, a cukkinit felkockázzuk, a petrezselymet összedaraboljuk, a tojást felverjük. 2 ek olajon a hagyma felét megpirítjuk, rádobjuk a kipréselt fokhagymákat, és rádobjuk a cukkinit, sózzuk, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és fedő nélkül, hogy a levét kissé elfője, addig pároljuk, amíg még roppanós lesz. Közben elkészítjük a májat is. Egy másik serpenyőben 2 ek olajon megfonnyasztjuk a maradék hagymát és rádobjuk a májat, a zsályát, kicsit borsozzuk és folytonos kevergetés mellett csak addig pirítjuk, amíg elveszti a színét. Így marad belülről puha, krémes. Hozzáötjük a cukkininkhez, ráöntjük a felvert tojás, rezgősre sütjük.
A hagymaszárakat forró vízben kicsit megpuhítjuk, hogy pántlikát tudjuk belőlük kötni.
Egy palacsintát belehelyezünk egy csészébe, ebbe merünk a raguból, szépen összefogjuk a száját
és egy hagymaszárral, csinos kis batyut formálva megkötjük.
Így lesz igazi, formás vendégváró étek.
Aki csak egy egyszerű ebédre- vacsorára készíti vagy nincs hagymaszár, esetleg nem akar sokat bajlódni, becsomagolhatja a ragut palacsintába. Mint a hortobágyi palacsintánál, ráhajtogatjuk széleit. Nem lesz száraz, mert a ragu eléggé szaftos.
Tipp: palacsinta hiányában rizskörettel is remek könnyű étel.
JÓ ÉTVÁGYAT!
De aranyos, így az egyben minden!! :o) No és persze finom is lehet... ;)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! És tényleg nagyon finom és gyorsan elkészíthető.
TörlésNagyon finom lehet!
VálaszTörlésMeghiszem azt! :-))
TörlésMilyen jól néz ki így a hagymával bekötött batyu:) A csirkemájat nagyon kedvelem, meg a cukkinit is. Csak palacsintát nem szeretek sütni,de azért néha rászánom magam. Meglepően finomak ám a sós papacsintavariációk,ezerféleképpen lehet variálni.
VálaszTörlésHát gyakran van nálunk rizzsel, ahogy írtam, úgy is nagyon finom. lényeg, hogy a máj gyenge legyen, a cukkini meg roppanós.
TörlésKöszönöm a receptet, nagyon szép emlékeket juttat eszembe. Az említett fiatalembernek jövőhéten, 26-án lesz a 21. születésnapja. Legyen ez az egyik finom étel!
VálaszTörlésAkkor legyen ez az egyik fogás!
TörlésMár a recept is megvan, nem lehet kifogás.
Hogy 21 éves, az hihetetlen,
még csak tegnap született,
az is csak ma reggel volt,
hogy a kosárból kihemperedett. ;-D