Érdekessége a nektarin, lánykori nevén kopaszbarack, a salátában.
Hozzávalók:
1/2 fej jégsaláta, de megteszi másmilyen is
1 db paradicsom, koktélparadicsommal még ízletesebb, abból legalább 3
1 db nektarin
1/4 hagyma
só
1 ek balzsamecet
1 ek olivaolaj vagy más jobb salátaolaj
2 ek víz
A salátát apró darabokra tépkedjük, a paradicsomot kisebb kockákra vágjuk. A nektarint elnegyedeljük, nem túl vékonyan felszeleteljük. A hagymát felkockázzuk, mint a pörköltnek. Minden zöldséget egy nagy salátástálba dobunk.
Elkészítjük az öntetet: ecetet, olajat, vizet és egy csipet sót habverő segítségével felhabosítunk. Ráöntjük a salátánkra, összeforgatjuk és hozzáadjuk a nektarint. Ezzel már csak összerázogatjuk és frissen tálaljuk.
Remek kiegészítője a grillezett húsoknak.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Mindig irígyeltem azokat a nőket, akiknek a párja főz:) A saláta meg már a kezdő lépés, ki tudja még mikre nem fog vetemedni a konyhában ez az ember:) Klassz a saláta, a nektarint is szeretem nagyon ,ügyes a férjed:)
VálaszTörlésHát nagyon meglepődtem, amikor hozta a salátát. Tudtam egyből, hogy idekívánkozik! ;-))
TörlésGuszta a saláta nagyon! A párod meg szuper:))Ma nálunk is saláta volt pipi mellel!
VálaszTörlésKöszönöm Böbe!
TörlésHa lesz kopaszbarackunk kipróbálom:)
VálaszTörlésFeltétlen tégy egy próbát! Valami kicsit édeskésebb balzsamecettel, pl. eperrel még pikánsabb.
TörlésNagyon finom lehet és különleges...Guszta!
VálaszTörlésKöszönöm Kriszti!
TörlésIgazán rendes párod van, egy rossz szavad sem lehet! (bár még nem is hallottam, hogy rosszat mondtál volna róla ;)) Nem csak klassz ízkavalkád, de a színére sem panaszkodhatsz! :)
VálaszTörlésHát tényleg rendes pasi. Bár van egy stílusa, de nem baj! Az ízlése meg kajatéren igencsak kifinomult. :-)) Ezért is fogyózik.
Törlés