Hát így sikeredett eme kis mű:
Hozzávalók:
2 cs. hűtött leveles tészta
10 tojásfehérje
10 ek cukor
3 cs vaníliás cukor
3 cs vaníliás pudingpor
1 l víz
csipet só
A leveles tésztát kigurítjuk, a nagy gáztepsi méretére vágjuk, villával
megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon belőle és ne púposodjon fel.
Légkeveréssel 170C fokon egyszerre megsütjük a két lapot. Más sütési
módnál külön- külön.
Míg a lapok hűlnek, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, kanalanként
adagolva 5 ek cukorral tovább verjük. Két kanál között 1 percig verjük a
habot. A "csúnyább" lapot krémeskeretbe, vagy egy magasfalú tepsibe
fektetjük. Elkeverjük a pudingport, vaníliás cukrot, 5 ek cukrot és a
sót 150 ml vízben, egy legalább 5 literes fazékban, hozzáöntjük a többi
vizet és folyamatos kevergetés közben felfőzzük. Hozzáadjuk a habot is,
óvatosan kevergetve összeforgatjuk és 4-5 percig kis lángon főzzük.
Ráöntjük a krémeslapra, elegyengetjük, ráfektetjük a másik lapot, akár szabályos négyzetekre felszeletelve és szobahőmérsékleten hagyjuk
kihűlni. Amikor a krémes kihűlt, hűtőben pár órát hűtjük.
cuki lett! :) Most itthon vagy?
VálaszTörlésKöszönöm Orsi, örülök, hogy tetszik! Már visszajöttünk, de a csomagot elküldtem. Remélem tetszeni fog! :-))
TörlésKépzeld, pont ma reggel érkezett meg!! Köszönöm! :) Kár, h nem tudtunk talizni.....
TörlésÖrülök, hogy megérkezett a csomag! A nyáron Orsi mindent bepótolunk! :-))
TörlésHagyományos ide vagy oda, remekül fest! Egyik sarka jöhetne éppen most! Rég sütöttem krémest, pedig van tojás még itthon bőven...No, majd hétvégén.
VálaszTörlésAzt imádom benne, hogy gyorsan elkészül a kész leveles tésztával és nagyon mutatós süti. Persze kell, hogy legyen elég tojásfehérje a fagyasztóban! :-)) Kíváncsi vagyok a Tiédre! :-))
TörlésEz gyönyörű, és a krémes a gyengém ide vele!
VálaszTörlés