Az Online Vacsoracsata eredményeképpen születtek igen finom ételek a konyhámban. ITT
tekinthetitek meg a teljes menüsort. De úgy gondoltam, talán van akinek
ötletet, kiindulópontot adhatnak, és nem utolsó sorban, nem kell
"végignyálazni" az egész programot, ha el akarja készíteni valamelyik ételt. Így gyorsabban meg lehet találni az egyes leírásokat. Ezért teszem fel őket egyesével is. De igyekeztem még egy kis plusz vizuális élménnyel felturbózni valamennyit.
Hozzávalók:
Tészta:
4 db tojássárgája
6 db tojás fehérje
200 g kristálycukor
200 g darált dió
3 ek zsemlemorzsa
1 cs sütőpor
Krém:
170 g porcukor
200 g vaj
2 db tojássárgája
1 dl tej
2 adag feketekávé
(100 ml)
2 ek liszt
6 tojás fehérjét félig felverjük, majd a cukrot kanalanként
adagolva kemény habot verünk. 4 tojás sárgáját beledolgozzuk. A zsemlemorzsát
és a sütőport összekeverjük, a dióval együtt óvatosan beleforgatjuk. Kb. 30x 40
cm tepsiben sütjük.
Amíg a tészta sült, a tejet és a feketekávét feltesszük
forrni, a maradék 2 tojás sárgát habosra keverjük a cukorral, a lisztet
beledolgozzuk. A forró tejbe öntjük, és forráspontig hevítjük. Állandó
kevergetés mellett (legjobb hidegvízzel teli mosogatóban) kihűtjük. A vajat
kihabosítjuk és a kávés krémet kanalanként adagolva, simára keverjük. A kihűlt
tészta tetejére simítjuk, reszelt csokival vagy kakaóporral díszítjük.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Nagyon tetszik, pont egy másik blogon írtam, hogy nem szoktam kávés sütiket készíteni,mert nem tudom a gyerekek megennék-e. De mostmár ki kell próbáljam.A te fiad megeszi?
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik és finom is. A különlegessége a tésztájában van. Az eredeti recept szerint még egy ostyalapot is kellene tenni a tészta alá sütés előtt, de azt én kispórolom. :-)) A kávékrémmel meg úgy csinálok, hogy vagy nem mondom el, hogy kávés (ez mostanában már nem megy néha) vagy csak a német löttyöt használom, vagy a cukrot karamellizálom és arra jön a hideg tej. No ebben a formában nagyon szereti a Nagyfiú. Nem sokat eszik belőle, de egy próbát mindenképpen megér a Tieidnél is. Amúgy ez kis tepsire való adag. A tészta meg bármi sütihez megállja a helyét és mivel zsemlemorzsás, jó lehet talán lisztérzékenyeknek is.
Törlés