Egy kis gyors és könnyű leves, így a hétvégi grillezés és a május 1-i majálisozás előtt. Remélem elnyeri mindenki tetszését. A vacsoracsata előételeként sikert aratott.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
0,5 kg burgonya
1-2 ek tejföl
étkezési keményítő, ha szükséges
só
fehér bors
aprókocka/ zabkocka tészta levesbetétnek
A burgonyát megpucoljuk, feltesszük a sóval és annyi vízzel, ami teljesen ellepi főni.
A vízben annyi burgonyát hagyunk, hogy a fazék alját két sorban ellepje,
ez kicsit furán hangzik, de nem kivitelezhetetlen. Egy merülőmixerrel
pürésítjük a burgonyát. Hozzáadjuk a tejfölt, ha nem elég sűrű, kis
vízzel elkevert keményítővel sűríthetjük. Bár a burgonya annyira sok
keményítőt tartalmaz, hogy még fövés közben is sűrűsödik. Felforraljuk,
beletesszük a levesbetétnek szánt tésztát, készre főzzük.
Egy finom leves bármikor jöhet, szeretjük nagyon. Bár a magyar szokás szerinti leves, főétel menü már nincs nálunk. Ha leves van, akkor maximum valami péksüti van hozzá, ha meg más étel van, leves nincs. Én szeretem ezeket a krémleveseket hidegen is:)
VálaszTörlésnálunk hagyományos a főétkezés. Nem bánom,de néha nem főzök, pl, mint ma. Holnap grillezés!!!:-)
VálaszTörlésÉn nagyon szeretem, sőt mindenki. Gyakran főzök ilyet. Szerintem nagyon finom és hamar elkészül.
VálaszTörlésSzerintem is nagyon jó, ráadásul a krumpli finom főzővizét sem kell kiönteni.
Törlés