Hozzávalók:
600 g sima liszt
200 g teljeskiőrlésű rozsliszt
20 g élesztő
1 kk cukor
300 ml + 50 ml tej
1/2 ek só
100 ml étolaj
Az kétfajta lisztet tálba szitáltam, közepébe mélyedést készítettem. Az élesztőt a cukorral feloldottam 50 ml tejben és a liszt közepébe öntöttem összekevertem annyi liszttel, hogy nokedli sűrűségű legyen. 20 perc alatt megfuttattam. Hozzáadtam a sót és a többi tejjel kidagasztottam a tésztát. 10 percet pihentettem és 1 ek olajon ismét megdagasztottam. 20 percet pihentettem, majd ismét 1 ek olajon megdagasztottam a tésztát. Tálban letakarva duplájára kelesztettem.
Munkalapon finoman meggyúrtam a tésztát, 2-3 mm vastagra kinyújtottam. Ezek után akkora korongokat szaggattam a tésztából, mint a szalámi
váltakozva, kissé eltolva egymásra raktam 1-1 tésztakorongot és 1-1szalámit,
majd feltekertem az első korongtól kezdve, kissé megsodortam,
ketté vágtam,
és vágott felével lefelé tepsire állítottam a rózsákat.
Amíg a sütőt bemelegítettem 200C fokra, kelt kissé a péksütemény, majd 25- 30 perc alatt készre sütöttem.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Györgyi, hogy én ezt most hogy megkívántam! :) Nagyon jól néz ki, ezzel a formázással eddig csak édes sütiket láttam és nagyon tetszik így, kvázi szendvicsként sütve! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! Legközelebb sajt kerül középre. Akkor aztán nem lesz megállás. De így rozsliszttel nagyon aromás volt. Nem is maradt másnapra a suliba tízórainak. :-))
VálaszTörlésIlyet én is csináltam már édes verzióban, és milyen jó így szalámival is...
VálaszTörlésRemekvolt,csak kevés. :-D
TörlésOrulok a valasztasodnak ;)
VálaszTörlésSok receptet megnéztem, de ez volt az első, ami szembejött és maradt is a befutó! :-)) S micsoda befutó volt! :-)) Köszönöm a receptet!
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlés