Hozzávalók:
1,5 kg főtt, áttört burgonya
10 dkg vaj/ margarin
3 tojás
só, vagy ételízesítő ízlés szerint
(10 dkg (füstölt) reszelt sajt, ha maradékot használunk fel)
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízbe puhára főzzük. A még meleg burgonyát krumplinyomón összetörjük, kicsit pihentetjük, míg a tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéket a sóval kemény habbá verjük A tojások sárgáját és a vajat, maradék esetén a (füstölt) sajtot a burgonyához adjuk alaposan összekeverjük, sózzuk ha kell és a tojások fehérjét óvatosan beleforgatjuk. A masszát csillagcsőrös habzsákba szedjük, sütőpapírral kibélelt tepsibe szép rózsákat nyomunk. 201C fokra előmelegített sütőben gyorsan szép pirosra sütjük a tetejüket. Az a jó, ha a belsejük még krémes, a külső burok ropogós. Egy salátával nagyon finom, könnyű főétel egy kiadósabb leves után.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Nagyon szépek, mint akis virágok:) Ritkán készítek ilyet, mert nincs hozzá türelmem, hogy nyomogassam a habzsákból, pedig mindig nagy siker:)
VálaszTörlésKöszönöm! Most viszonylag gyorsan megvolt. Ha jó az állaga, nem tart sokáig.
TörlésGyönyörű szépek, én is szeretem, de főként anyukám nagy kedvence.
VálaszTörlésKedves vagy Edi! Köszönöm. Nálunk az eggyel fiatalabb generáció eszi lelkesen, akár hidegen is.
TörlésKöszönöm!
VálaszTörléskedves gionetta! nagyon szépen köszönöm, hogy gondoltál rám a múltkor, az én hülyeségem, hogy nem láttam akkor a megjegyzésed az oldalon. köszönöm a kedves szavaid! most már én is olvaslak téged! :))
VálaszTörlésKöszöntelek kedves Starfi Olvasóim között. Mivel a Magyar Konyha békebeli számainak én is nagy rajongója vagyok, előhalásztam a régi példányaimat és példádon felbuzdulva újra olvasni kezdem. Igazi kukaélmények ezek az újságok, egy papírgyűjtésből megmentve. :-))
Törlés