Hozzávalók (az eredeti recept szerint ITT)
1 kis fej vöröskáposzta
2-3 szem közepes krumpli
1 dl tejszín
1 ek keményítő
citromlé ízlés szerint
1 késhegynyi gyömbérpor
só
A káposztát vékony csíkokra szeleteljük, feltesszük 1- 1,5 l vízben a krumplival, sóval főni. 1-1,5 óra alatt puhára főzzük a káposztát. Ekkor egy kis tálba kiszedünk két merőkanálnyi káposztát, ez lesz majd a levesbetétünk. A tejszínben simára keverjük a keményítőt, folyamatos kevergetés mellett vékony sugárban a levesbe csorgatjuk és forráspontig főzzük. Elzárjuk, citromlével, gyömbérrel ízesítjük. Tálalásnál mindenki tányérjába szedünk a káposztából és erre merjük a forró levest.
JÓ ÉTVÁGYAT!
De jó! Szuper, hogy ízlett Nektek is! Örülök, hogy megfőzted! Nálad is pont olyan Lilalé lett mint nálam! :o)
VálaszTörlésHát remek egy recept, még a fiam is evett belőle és ízlett is neki, pedig nem sok bizalmat fűzött hozzá. :-D
VálaszTörlés