Íme a bizonyíték:
Hozzávalók:
6 db tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
1 tk sütőpor
1 csipet só
Krém:
250 ml tejszín
1 cs habfixáló
1 ek cukor
1 doboz konzerv ananász vagy mandarin
Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. A tűzhelyet előmelegítjük légkeverésen 160C, alsó-felső sütésen 180C fokra.
A tojások fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük, majd kanalankét hozzáadjuk a cukrot és ismét keményre verjük. A tojások sárgáját egyenként belekeverjük. A végén óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet. A tepsibe simítjuk a piskóta alapot. 20 perc alatt szép pirosra sütjük a piskótánkat. Még 5 percet a sütőben hagyjuk. Utána kiemeljük a tepsiből a sütőpapírral együtt és szépen feltekerjük, majd még egy tiszta konyharuhába is bebugyoláljuk. 10 perc gőzölés után kigöngyölítjük a konyharuhából és a sütőpapírban hagyjuk kihűlni.
Amíg a piskótánk hül, a tejszínt félig felverjük, majd a habfixel és a cukorral teljesen kemény habbá verjük. A piskótát kigurítjuk óvatosan lehúzzuk róla a papírt. Megkenjük a tejszínnel, a végén 2 cm-t szabadon hagyunk és rászórjuk a gyümölcsöt.
Ismét óvatosan feltekerjük. Szerencsésebb a rövidebb oldalán, mint nekem volt a hosszabbikon, sokkal látványosabb a tekerés. Megszórjuk porcukorral a tekercsünket és 1 órára hidegre tesszük.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Nagyon guszta!:-))
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Igen finom lett, így házi tejszínnel. Féltem dolgozni vele régen, hátha nem sikerül felverni, de ugyanolyan jól működik, mint a bolti, sőt vajat is csináltam már belőle, épp a héten is, majd felteszem azt is.
TörlésÓ, könnyed kis desszertecske!
VálaszTörlésKöszönöm Anazar! Olyan könnyű, hogy nem is láttam, amint elillant a tálcáról, szinte légneművé változott. :-))
TörlésFini lehet ez a krém is!Várom a kávés krém recijét!Beírod valamikor?
VálaszTörlésKöszönöm! Kávékrém megy emilben, mrt nem tudom, mikor jutok oda, hogy megsüssem. De nagyon eteti magát, az biztos!
VálaszTörlés