Nagyon csábító lett!
Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
1 kk sütőpor
1 csipet só
A tojásokat kettéválasztjuk, a lisztet elkeverjük a sütőporral. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A cukrot kanalanként adagolva, minden kanál után kemény habbá verjük Beledolgozzuk egyenként a tojások sárgáját, majd gyengéden beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben (légkeverés 160C, alsó-felső sütés 180C, gáz 3-4 fok) 20 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
250 g karamella (receptet lásd ITT)
300 g vajkrém (Frischkäse)
50 g cukor
Cukrozatlan kakaópor a szóráshoz
Amíg a piskóta sül, elkészítjük a karamellt, azt is kihűtjük. A vajkrémet habosra keverjük a cukorral, majd kanalanként beledolgozzuk a karamellát. A piskóta széleit levágjuk, 3 részre osztjuk. Kettő lapot megkenünk krémmel és egymásra fektetjük a harmadikat is rátesszük, óvatosan rányomkodjuk. Megkenjük a torta tetejét, oldalát is krémmel, majd megszórjuk sima kakaóporral. Pár órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Nagyon guszta lett ez a torta! És akkor Te is a napokban ünnepeled vagy ünnepelted születésed napját (én is most a héten 15. én fogom), így hagy köszöntselek! Isten éltessen!!
VálaszTörlésKöszönöm szépen, naqyon kedves vagy! Neked is Boldog Szülinapot! Nekem 21-én lesz, de most nagy bulit akarok rendezni, erre gondoltam ezt a kis különlegességet, csak kerek, igazi díszes formában.
VálaszTörlésKöszönöm én is... :)
TörlésNagyon finom lehet a torta, biztos én is kipróbálom majd ezt a karamellát krémnek, jó ötlet!
VálaszTörlésNagyon finom lett. Úgyhogy ma elkészült egy újabb adag karamella, csak úgy, nyalakodni. :-)) De ajánlom tortának meleg szeretettel, megéri!
TörlésHűha, ez tényleg csábító!!! :)
VálaszTörlésKöszönöm! Nagyon is az! Lesz még párszor, mert ez a karamella, maga a csoda. Valahogy a hűtőből is elkopik. ;-))
Törlés