Az elkészítése nagyon egyszerű.
Hozzávalók:
1 cs marcipánmassza (200 g)
1 cs nugát (125 g)
különböző színű, áttetsző cukor gyöngy
A marcipánt porcukorral meghintett munkalapon fél cm vastagra kinyújtjuk, derelyevágóval 4 x 4 cm -es négyzeteket vágunk. A nugátot is feldaraboljuk kb. 1 x 1cm kockákra. A nugátkockákat a tenyerünkben kicsit elkerekítjük és egy-egy négyzet közepére helyezzük. A négyzet csúcsait összecsippentjük és óvatosan szép golyókká formáljuk őket. Egy tálka vízben meghempergetjük, hogy a gyöngyök jól rátapadjanak és később szép bevonatot képezzenek a golyókon. Ezután a cukorgyöngyben is átgurítjuk és hagyjuk száradni. legjobb egy egész éjszakán át.
Remek kiegészítője a húsvéti asztalnak |
Egy szál harangvirág... |
Majdnem Mozart - golyó |
JÓ ÉTVÁGYAT!
Ügyes vagy...ez nagyon jó!
VálaszTörlésKöszönöm! Örülök, hogy tetszik! :-))
TörlésNagyon ötletes és dekoratív lett:) Meg gondolom az íze is finom.
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! :-)) Nagyon finom, kicsit édes nekem, kettőnél nem tudok többet megenni.
TörlésKedves Gionetta! Játékra szeretnélek invitálni, nézz be hozzám a részletekért...
VálaszTörlésHű, ez nagyon jól néz ki! SZÉP!!
VálaszTörlésLátom, kaptál már meghívást Tünditől is, de Én is meg szeretnélek hívni erre a "húsvéti ajánlós" játékra... :) Nézz be hozzám is légy szíves! Köszi! :)