Az Online Vacsoracsata eredményeképpen születtek igen finom ételek a konyhámban. ITT
tekinthetitek meg a teljes menüsort. De úgy gondoltam, talán van akinek
ötletet, kiindulópontot adhatnak, nem utolsó sorban nem kell
"végignyálazni" az egész programot, ha valaki el akarja készíteni vagy
valamit keresne. Így gyorsabban meg lehet találni az egyes ételek
leírását, Ezért feltettem őket egyesével . De igyekeztem még egy kis plusz vizuális élménnyel felturbózni valamennyit.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 db pulyka felsőcomb
1 cs bacon szalonna (200 g)
1-2 db savanykás alma
só
bors
fahéj
1 dl száraz/ félszáraz fehérbor vagy csontleves
A pulyka combját kicsontozzuk. A csontból annyi vízzel, amennyi
ellepi, lassan csontlevest főzünk. A comb bőrét lefejtjük, félretesszük. Az
almákat megmossuk, negyedeljük, magházukat eltávolítjuk, és vékony szeletekre
vágjuk.
A combot bevagdaljuk, hogy szépen ki tudjuk teríteni, és
nagyjából egyenletes vastagságú legyen.
Húsklopfolóval a rostokat mindkét
oldalon fellazítjuk, mindkét oldalán kissé megsózzuk, majd a belső felén
borsozzuk is. Egyenletesen beborítjuk a csont felőli részét a szalonnával, majd
az almaszeletekkel, csipet fahéjjal meghintjük.
Óvatosan feltekerjük és cérnával vagy sonkakötöző spárgával
megkötözzük.
A kötözött combot beborítjuk a maradék szalonnával,
a bőrrel
befedjük, hogy nem ugorjon össze hirtelen sülés közben hústűvel vagy fogvájóval
a húshoz tűzzük.
A combunkat egy tűzálló tálba, legjobb a kerámiatál,
fektetjük, aláöntjük a bort és még fél decit a csontléből, amit most főztünk.
Ha valaki nem szeret borral párolni, használhat csontlevet magában. A tálat
lefedjük és hideg sütőben, 200C fokon, 2- 2, 5 óra alatt a combot készre
pároljuk, sütjük.
Amikor megsült a hús, kivesszük a sütőből, leöntjük a pecsenyelevet
egy lábasba, és alaposan beforraljuk, 1dl tejszínnel besűrítjük. Ha valaki
hígnak találná a mártást, keményítővel sűrítheti. 10 perc pihentetés után, amíg
a mártás forr, a combot megfordítjuk, a kötöző zsineget átvágjuk több helyen,
és óvatosan kihúzkodjuk. Visszafordítjuk a combot, most a bőrt tartó hústűt/
fogvájót is eltávolítjuk. Óvatosan szeleteljük.
Míg a hús sül, elkészítjük a köretet, ami lehet törtkrumpli vagy burgonyapüré.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Jól néz ki és sokkal izgalmasabb ízvilág, mintha csak simán lenne megsütve:)
VálaszTörlésNekünk nagyon ízlett. Tényleg nem egy egyszerű sült, kicsit rafinált, de nem túl bonyolult.
TörlésSzia!
VálaszTörlésMár régebben próbáltam írni, de valamiért nem engedett.
A szárnyasok sült, ropogós bőrérét oda vagyok, vagyunk. :))
Nagyon finom, így megspékelve. Ti is meg tudjátok enni, semmi allergén dolog nincs benne.
Törlés