Mivel azonban lusta voltam ott figyelgetni a kenyeret, meg a Nagyfiú is nyaggatott, hogy nézzük már a mesét, gyorsan tettem kis tejet a 3 tojáshoz, fehérborssal, sóval, kis szerecsendióval ízesítettem. Egy tálat kivajaztam, fejenként 2 kenyérszeletet belerakosgattam, ráöntöttem a tojásos keveréket és amíg a sütő bemelegedett 200C fokra, áztattam a szeleteket. Majd pici vajdarabokat dobtam rá és betoltam a sütőbe. A mikor a tojásos keverék megdermedt, megszórtam sajttal és 220C fokon rápirítottam. Ezután már csak enni kellett. Kívül ropogós, belül krémes volt. Pont illett a mozidélutánunkhoz.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Pár hete süttem én is pont ilyet, hogy ne kelljen olajban sütni, hát elfogyott, de azt mondták, a hagyományos jobb. Pedig a rántott hús ízlik sütőben készítve. Nekem ízlik ez is, főként, mert nem kell sütögetni a kenyereket egyenként:)
VálaszTörlésÉn is jobban szeretem és még finomabba, ha a szeletek áztatás előtt picit borban megfürödtek. De nagyfiú nem akart most ilyet.
Törlés