Citromlikőr |
Narancslikőr |
Hozzávalók:
5 db bio citrom/ narancs sárga héja
500 ml 90 %-os alkohol, vagy 1 l 60 %-os vodka is, ráadásul jóval olcsóbb és könnyebben beszerezhető
700 ml víz
2 db citrom/ narancs leve leszűrve
500 g cukor
A citrom/ narancs sárga héját krumplihámozóval lehántjuk és csatos üvegekbe szórjuk. Ráöntjük az alkohol és legalább 10 napig érleljük. Naponta megrázogatjuk, majd az idő letelte után leszűrjük. A vizet a citrom-/ narancslével és a cukorral sűrű sziruppá főzzük. Kihűlés után összekeverjük az alkohollal. 1 hétig érleljük, közben naponta megrázogatjuk. Ha letelt az idő, vásznon átszűrjük, palackokba zárjuk és legalább 2 hétre sötét helyre tesszük. ez nálunk a nappali kanapéjának az ágyneműtartója. Ha a tetejükön hártya képződne, ismét leszűrjük. Az íze csodás lesz, sokáig eláll és nagyon jó bárminemű süteménybe, bonbonba.
A narancsos változatot mindenképp kipróbálom, nagyon finom lehet!
VálaszTörlésMindenképpen próbáld ki! Nagyon finom, citrusos ízharmónia és mégsem kesernyés. Csak a narancs hámozásánál kell vigyázni.
Törlés