Hozzávalók:
500 g csirkemáj
2 ek olaj
2 ek méz
1 nagyobb fej vöröshagyma
1/2szál poré
2 ek mustár
1 ek szójaszósz
2 ek paradicsompüré
1 paprika
1 szál sárgarépa
só
bors
100 ml tejföl
3 db paradicsom
pár levél zsálya
A májat megmossuk, apróbb darabokra vágjuk. Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, a májat rádobjuk és csak addig sütjük, míg elveszti a nyers színét. Ezután egy tálba szedjük.
A mézet a serpenyőben kicsit karamellizáljuk, rádobjuk a csíkokra vágott hagymát és a felkarikázott pórét.Megpirítjuk, majd hozzáadjuk a mustárt, azzal is lepirítjuk, a sűrített paradicsomot, szójaszószt beletéve tovább sütjük. Beledobjuk a paprikákat és a durvára reszelt sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük egy kevés (kb.1 dl) vízzel, összeforraljuk. Belekeverjük a tejfölt, hozzáadjuk a negyedelt paradicsomot és a májat, összeforraljuk, de csak addig, hogy a máj éppen ne legyen már belül véres.
Mi friss bagettel ettük, természetesen saját sütés, de jól illik hozzá a rizs is.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Hű, de guszta! Az a friss ropogós kenyér mellette...Hm!
VálaszTörlésKöszi! Hát a bagett az tényleg ropogós volt és mmmmmmmm!
TörlésNagyon jó kis recept, én és Aranyember szeretjük a májat, a gyerekeknél ez változó, inkább nem:) Nagyon szuper a bagett is, szívesen mártogatnám a szaftot:)
VálaszTörlésNagyfiú is mikor szereti, mikor nem, de nálunk bármikor jöhet a máj. A bagettel tényleg mártogattunk. Meg is lehetett volna tölteni, de inkább nem tettük, a tunkolás nagyon jó kis elfoglaltság. ;-)
Törlés