Hozzávalók:
3-4 szikkadt kifli vagy éppen amennyi otthon van
3 dl tej
50 g olvasztott vaj
3 db tojás
6 ek kristálycukor
100- 150 g szilva kimagozva
A kiflit felkarikázzuk és egy szép tűzálló tálra rendezzük. A tejet, olvasztott vajat, a tojások sárgáját és 2 ek. cukrot összekeverünk, a kiflikarikák tetejére öntjük.
A kimagozott szilvákat nyolc részre szeljük, szépen elrendezzük a kifli tetején. Megszórhatjuk fahéjjal elkevert porcukorral, én most kihagytam. Friss ízekre vágytunk.
A sütőt begyújtjuk légkeveréssel 180C fokra, alsó- felső sütéssel 200C fokra, gázsütő 3-as fokozat. Kissé elősütjük a szilvás alapot, kb 15 percig, amíg a szilvák elkezdenek megereszkedni
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a maradék 4 ek cukorral kanalanként tovább verjük, minden kanál után selymesre. Kivesszük a tálat a sütőből. Elrendezzük a habot a szilva tetején. Addig sütjük, amíg a hab a tetején színt kap. Hagyjuk kihűlni, legalább is langyossá válni (bár nagyon nehéz kivárni), mert a szilva roppant forró.
JÓ ÉTVÁGYAT!