Minden kedves régi és új olvasómnak szeretnék
Boldog, békés, szeretetben gazdag Újévet
kívánni!!!
Kicsit nagyon eltűntem az utóbbi időben. Ennek oka nagyon egyszerű: időhiány. Valamint úgy voltam a blogírással is, mint sok más dologgal, hogy kicsit el kellett löknöm magamtól, hogy azután a távolság miatt ismét hiányozzon és újult erővel tudjam magam belevetni. Valamint titokban meg is fogadtam magamnak újévkor: ebben az évben ismét nekifogok.
A íme az első egyszerű fogás abból az apropóból, hogy Életem Párja fogadást kötött, Húsvétig lefogy 8 kilót. Nem lehetetlen és Nagyfiúval mi is vele tartunk. Ne érezze már magát annyira egyedül. Ezt persze csak úgy lehet megvalósítani, ha az ember változtat. Igyekszem a szénhidrátot kiiktatni a fogásokból, de legalább is kevesebb lisztet használni, cukrot kerülni és a szétválasztás elvei szerint, azaz kicsit testkontrolosan főzni. Az elmúlt két napban egész jól sikerült. :-)) Ennek egyik ékes példája ez a leves. Mivel szeretjük a magyaros ízvilágot, nem akarunk lemondani a megszokott ételekről, csak az lekészítési módon variáltam kicsit. Rántás helyett krumplival sűrítettem be a levesünket. Valamint Életem Párja nem kapott tejfölt rá.
Hozzávalók:
200- 300 g fejtettbab
2 szál sárgarépa
2 szél fehérrépa
darabka zeller
fokhagyma
2 + 2 közepes krumpli
olaj
pirospaprika
A sárgarépát, fehérrépát karikára vágjuk, 2 krumplit és a zellert felkockázzuk, a másik 2 krumplit csak félbevágjuk. Egy fazékban olajat hevítünk, ezen a sárga- és fehérrépát, valamint a zellert kicsit megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel, beletesszük a babot és a krumplikat, sózzuk, kevés ecettel ízesítjük és készre főzzük. Amikor a bab puha, kivesszük a fél krumplikat, feldaraboljuk és némi főzőlével összeturmixoljuk, visszaöntjük a levesbe, forralunk rajta egyet. Tejföllel tálaljuk.
JÓ ÉTVÁGYAT!