Hozzávalók:
1 kg cukkini megtisztítva, kimagozva
1 kg paprika (fehér, piros, kápia vagy paradicsom vegyesen) sütve, tisztítva
250 g hagyma aprítva
300 ml paradicsomlé
250 ml olaj
só
bors
3-4-5 gerezd fokhagyma
1 tk rozmaring
A megmosott paprikákat 180C fokos sütőben addig sütjük, míg kissé összeesnek és a héjuk leválik. Ezután letakarjuk a tepsit egy alufóliával, hogy jobban le tudjuk húzni a héjukat. Majd ha kihűlt, megpucoljuk a paprikákat. Előző nap is megsüthetjük, akkor biztosan kihűl. Húsdarálón ledaráljuk vagy robotgépben aprítjuk fel. A hagymát 100 ml olajon megdinszteljük. A cukkinit kisebb kockákra vágjuk és egy magasfalú tepsibe tesszük. Meglocsoljuk 100 ml olajjal és sütőben 160- 170C fokon puhára sütjük. Amikor kész, felöntjük a maradék olajjal és a paradicsomlével, hozzáadjuk a paprikát, hagymát, zúzott fokhagymát, sóval, borssal, rozmaringgal fűszerezzük. A sütőben 160C fokon néha megkevergetve 1,5-2 órát sütjük. Ha szép krémes már és az olaj is feljött a tetejére, tisztára mosott üvegekbe merjük. Az üvegeket 5 percre fejre állítjuk, utána száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Nagyon szép lett és milyen jó lesz majd télen az ételekbe:) De jó neked, hogy magyar paprikát is találsz az üzletben:)
VálaszTörlésKöszönöm Trollanyu! A magyar dolgoknak nagyon örülök én is. A paprikáknak van íze, benne van a napfény, nem csak a lámpafény és a tápoldat. Ha magyar dolgot találok szívesen veszem meg, mert sokkal zamatosabb, van íze és bízom benne, hogy kicsit egészséges is! :-))
TörlésÖrülök, hogy belejöttél a zakuszka főzésbe és, hogy ízlik. Cukkinist mét nem készítettem, általában padlizsános és babos a kedvencem, de ez is finom lehet.
VálaszTörlésNálam hamarosan következik a zakuszka hét, ha gondolod beküldheted a receptet.
Köszönöm Martinelli. Mindenképpen beküldöm valamelyik receptet, mert hogy van ám még a tarsolyomban pár ötlet! :-))
TörlésKöszönöm szépen :)
Törlés