Természetesen megint beneveztem a Blogkóstolóra. Most a
Hankka kapta a Háziasszony szerepét, aki nagyon, de nagyon kedves és kegyes módon, meghosszabbította a beküldési határidőt. Mert hiába is készítettem el már egy hete a versenyművemet, nem volt időm kirakni.
Ebben a fordulóban
Konyhavirtuózt szánta nekem a sors. Nem voltunk egymás számára ismerősök, ezért bemutatkoztam Nála. Ő pedig szerényem szabadkozott, hogy nincs sok recept nála. No, de ha az összes étel tetszik, az összes fotó csábító, az összeset el szeretném készíteni, akkor a kevés is sok. Nagy vívódást után, a
Csokis tejkaramella mellett döntöttem, mivel szeretem és gondolva a közelgő ünnepekre, hátha jó lenne a megszokott bonbonjaim mellé. Nem is tévedtem, mert a héten már másodszor készítettem el, ajándékba, két másik társával együtt.
Köszönöm Konyhavirtuóz a sok jó receptet!
Hozzávalók:
1 tubus sűrített tej - 170 g
10 dkg cukor, nálam Muscobado
3 dkg vaj
5 dkg étcsokoládé,
7 dkg durvára vágott dió, nálam dió, mogyoró 1:1 arányban
Egy edényben alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett
összeolvasztjuk a tejet, a cukrot és a
vajat. Miután a cukor elolvadt, egy picit magasabb hőfokon 2-3 percig
sűrítjük a masszát. Ha hidegvizes tálba cseppentünk belőle és kis
gyolyókká formálódik a massza, akkor már jó, levehetjük a tűzről.
Hozzákeverjük az apróra vágott étcsokit és a magvakat . Sütőpapírral
kibélelt formába simítjuk, szabadlevegőn hagyjuk kihűlni. A
sütőpapírral együtt kiemeljük a formából, és felszeleteljük, majd
felkockázzuk és a kockákat a tetejükre fordítva megszárítjuk kissé. Ha
már nem ragad, elcsomagolhatjuk egy celofánzacskóba, ha kibírjuk, nem
csenjük el a szekrényből, remek gasztroajándék lehet karácsonyra.
JÓ ÉTVÁGYAT!