Fruta bomba, avagy a kubai sertéspörkölt |
Hozzávalók:
• 1,5 kg sertéshús (nálam csontos tarja)
• 70 g hagyma (1 kisebb fej)
• 5 g liszt
• 2 fokhagyma
• 10 g petrezselyem
• 50 ml vörösbpr
• 115 ml ananászlé
• 30 g barnacukory
• 150 ml víz
• 120 g zöld papaya
• 100 g piros paprika
• 120 ml olaj
• őröltbors
• 50 ml vörösbpr
• 115 ml ananászlé
• 30 g barnacukory
• 150 ml víz
• 120 g zöld papaya
• 100 g piros paprika
• 120 ml olaj
• őröltbors
A húst 4 centis kockákra vágjuk, sózzuk borsozzuk. A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát átpréseljük. Egy magasabb falú lábasban olajat forrósítunk és a legmagasabb fokozatom a húskockákat minden oldalukon megpirítjuk. Ha ezzel a művelettel megvolnánk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, megszórjuk a cukorral és folyamatos kevergetés mellett karamellizáljuk az egészet. Ezután felöntjük a borral és kevergetve (mert nagyon le tudna ám égni) elpárologtatjuk az alkoholt. Ezután felöntjük az ananászlével és a vízzel, s lefedve teljesen puhára pároljuk. A paprikákat nem túl vékony csíkokra szeleteljük, forró olajon kissé megsütjük. A papayát ujjnyi vastag csíkokra szeleteljük. A már puha húshoz adjuk, összeforraljuk. Rizzsel tálaljuk és petrezselyemmel díszítsük!
Nagyon finom, édeskés ízvilágú étel. Nem bonyolult az elkészítése, főleg, ha a burgundi marharagut vesszük alapul. Problémát okozhat a papaya beszerzése, de amennyiben az ember rászán kis összeget, lehet ünnepi étel is, megállja a helyét. Vagy konzerv papayát lehet használni. Ez esetben ennek a levét használnám és nem az ananászlevet. Ahogy írtam, ha van maradék, lehet belőle gyümölcssaláta vagy, mint nálam lekvár (nagyon finom).
JÓ ÉTVÁGYAT!
Na, ezt most rögtön, reggelire megkóstolnám! :))) Nekem is nagyon bejön a gyümölcs-hús párosítás :)
VálaszTörlésHmmm, nagyon jól néz ki, isteni lehet!
VálaszTörlésHmmm... nagyon finomságosnak látszik (persze biztos, hogy az is:)). Tetszik a tálalás is. :)
VálaszTörlésSzeretem a hús-gyümölcs párosítást, úgyhogy biztosan nagyon ízlene, guszta nagyon a tányéron! :)
VálaszTörlésKöszönöm Lányok, örülök, hogy tetszik. Nálunk is siker volt. Ismétlendő! :-))
VálaszTörlésItthon csak én szeretem a gyümölcs-hús párost...Sajnos. Én mindenképpen megkóstolnám!
VálaszTörlésNagyon finomat alkottál,megkóstolnám nagyon:)) Elkészült ám az én finomságom is, ami feladatot adtál,csak kicsit késve tudtam közzé tenné.Most értem haza külföldről,tovább tartott a kintlétem mint amire számitottam.
VálaszTörlés