Nem nagyon sikerül magam utolérni, látszik ez a blog bejegyzésein is. De jobb későn, mint soha.
Két hete nagyon érdekes munkám volt. Két napig tolmácsoltam Stuttgartban a SÜDBACK kiállítás- és szakmai vásáron, ami a pékek és cukrászok legnagyobb szakmai összejövetele Dél- Németországban. Számomra maga a munka is roppant érdekes volt, hiszen nem mozogtam otthonosan a szakkifejezések és gépelnevezések világában a pékiparba. No, de most már. Sok tapasztalatot szereztem, új dolgokat láttam és reményeim szerint egy hosszútávú szakmai kapcsolatot sikerült kialakítani egy kemencéket és kelesztő- és hűtőkamrákat gyártó céggel.
S mivel dolgoztam, hát csak pár képet tudtam készíteni, de ezeket szeretném megosztani Veletek. Érdekes betekinteni, hogyan is készül a sok kenyér, zsemle és péksütemény kicsit nagyobb konyhákban, mint nálunk otthon. :-))
Aki kedvet kapott, látogasson el jövőre októberben erre a kiállításra, sok érdekességet láthat és ami a legjobb, kóstolhat is! :-))
|
Szép stand az egyik belsőépítészeti cég jóvoltából |
|
Itt készül a zsemle nagyban |
|
Ipari péklapát, vetőszerkezet egy kb. 1,2 m széles kemencéhez |
|
Dagasztó, úgy 1 mázsa tésztához, de lehet valamivel több is :-)) |
|
Péksütemény gyártó gépsor, lánykori nevén zsemlesor, ezen éppen lekvárral töltött táskák készülnek |
|
Itt pedig egy másik, ez éppen csavart rudakat gyártott, attól függően, milyen adapter kerül rá, sokféle finomság kerül ki belőle. Felül felöntik a tésztát és a végén kijön a megkelt pékárú. S már menet is a kemencébe. |
|
DEBAG látványkemencék péküzletek számára, ők a kenyéradó gazdáim :-)) |
|
Egészségedre Ralf! :-)) |
|
Két oldalon kelesztő és sokkoló- fagyasztó kamrák, mindez egyben, középen egy 17m2- es kemence Monsun technológiával, vetőszerkezettel, kis pékségek számára |
|
Távlati kép, egy csarnokról |
Azért itt az arányok egészen másak, mint a mi kis konyháinkban, de nagyon érdekes kiállítás lehetett, szívesen szétnéztem volna! :)
VálaszTörlésNagyon tartalmas és tanulságos volt. Hoztam pár bonbonreceptet a Callebaut-tól, amiket el fogok készíteni. És kérdezni is lehetett, mindenre kimerítő választ kapott az ember. Jah, és vettem ferde kenőkést, 36 cm hosszú. Nagyon durva, de egy lepényt, mondjuk a zserbót, egyben le tudok most már csokizni. :-))
TörlésDe jó helyen jártál...
VálaszTörlésJövőre is megyek! :-))
TörlésBiztos érdekes volt... Hű, az a dagasztógép az nagyon brutális méreteket ölt... :o)
VálaszTörlésÉs képzeld Kriszti nem ez volt a legbrutálisabb, hanem két kemence. Mindkettő úgy 2!! emelet magas, kb. 60m2 sütőfelülettel. No az nagyon durva. Sajnos nem tudtam lefotózni, mert közben járt a szám (=fordítottam), de nagyon mellbevágó, hogy gyári méretekben, hogyan készül a kenyér. :))
Törlés