2013. október 28., hétfő

Rozmaringos csirkepörkölt

Mostanában nem nagyon volt időm, sem blogolni, sem blogokban nézelődni. Ezért elnézést kérek minden kedves olvasómtól, ismerősömtől, barátomtól. Hál Istennek a munka elveszi az időmet. Ennek nagyon örülök, hiszem azt jelenti, hogy nincs időm unatkozni, igaz másra sem nagyon. Közben rengeteg tapasztalatot sikerült szereznem és egy remek, számomra nagyon hasznos kiállításon is részt vehettem a munka ürügyén. Igyekszem visszatérni a gasztronómia körforgásába. Talán most már egyenesbe is jövök az itthoni teendőkkel is. Amennyiben továbbra sem jelentkezem, keressetek valamerre, ahol friss kenyér illatot éreztek! ;-))

Kicsit rendhagyó képeket és receptet hoztam. Csak a felkészítést mutatom be, a többit úgyis ismeri mindenki, aki magyar. :-))


Alapjaiban ez egy hagyományos csirkepörkölt. Annyiban újítottam rajta, hogy a lábas aljára tettem a mellből kiszedett csontokat feldarabolva és erre rétegeztem a húsdarabokat, hagymát, sót, fűszereket, paprika és paradicsom csíkokat, pirosaranyat, mint bográcsos főzés esetén. A tetejére tettem pár ág rozmaringot és a fedőt rátéve, nagyon alacsony lángon főzni kezdtem. Igaz, hogy én most vaslábast használtam, de ezt nem feltétel. Lehet zománcos, acél vagy akár agyag edényben is (ez esetben sütőt javaslok) főzni az ételt.

Amikor kezdett levet engedni, kicsi vizet öntöttem alá és rázogatva kevergettem néha, amíg puhára főtt a hús.
A rozmaring remek zamatot adott a húsnak. Amennyiben a csont odakapna, nem gond, azt úgy sem esszük meg, a kozmás ízt pedig nem keveri fel az ember azzal, hogy csak forgatja az edényt. 
JÓ ÉTVÁGYAT!

4 megjegyzés:

 1. Hmm... már a nevét olvasván is csorgott a nyálam. :P Csodás képek, szuper lehet a géped is, amivel fotózol... ;)

  Mostanában sajnos én is ritkán tudok nézelődni a blogokon, de szeretném, ha ismét lenne ilyesmire több időm, mert olyan jó nézelődni egy kicsit mindenkinél.

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm kedves Gabriella! A gépemre nem panaszkodom, nagyon jó, pedig "csak" egy telefon! :-)) Igaz klassz nagy optikával.

  VálaszTörlés
 3. Húh, de jól néz ki! Biztos finom is!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Javaslom egy fázós hideg vasárnap kipróbálásra. Visszatér az életkedv tőle! :-))

   Törlés