2014. június 29., vasárnap

Magyarázat

Tudom, nem ezt ígértem, de igazolt a hiányzásom, hiszen blogolás helyett a családommal töltöttem az időt. Nagyfiú nagyon igényt tartott rám, sokkal többet kellett vele lennem, mint korábban és a tempóból is vissza kellett fognom, mert nem véletlen voltam a télen háromszor is komolyan beteg. Most meg kiderült, hogy magas a vérnyomásom. Nekem, akinek mindig keresni kellett, még terhesen is 110/ 70 volt. Jó, hogy kiderült, mert ez nem fáj, de valami okának kell lennie és ezt most majd kivizsgálja a doktor bácsi.
Meg kicsit befelé is fordultam, a családdal sokat kirándultunk és persze nem hanyagoltuk el a sütés- főzést sem. Készült jó pár finomság. Közben a júniussal elérkezett a cseresznyeszezon is. És Anyósom szokásos pánikolása a sok cseresznye miatt. Szerencsére a nagyja már lent van, hála Árpinak, unokaöccs, jelenleg nálunk lakik és jó magas sportos fiú, aki szeret létrára mászni. Én is szedtem jócskán, amit elértem. Nagyfiú gereblyés módszerével remekül lehetett haladni. El is készült 15 literes üveg befőtt, kb. 3-4 kiló fagyasztott cseresznye. Konyakban eltéve egy üveggel és 12  üveg lekvár. Most pedig a diólikőr eltevése vár rám a héten. Eperlekvár nem készül, van még tavalyról, de málna lett lefagyasztva. S hamarosan a szeder is érik. Ha lesz fent a hegyen, már pedig lennie kell, annyi virág volt, megyek megdézsmálni azt is. :-))

Nagyon köszönöm a kedves érdeklődő szavakat, jó hallani, hogy hiányzom. Nekem is hiányzik már a blogolás, s talán most már e szándék mellé társul az idő is.

Addig is kívánok mindenkinek jó nézelődést és sikeres konyhai tevékenykedést! :-))

5 megjegyzés:

 1. Jó volt hallani felőled, várunk vissza!

  VálaszTörlés
 2. Örülök hogy jelentkeztél! Jól teszed ha kicsit visszaveszel a tempóból a család az első. Ahogy olvaslak azért nem lóbálod a lábod :-)) Vigyázzál magadra amikor ráérsz mi itt vagyunk és várunk vissza!

  VálaszTörlés
 3. Örülök, hogy hallottam rólad! :) Persze, hogy a család az első!!!
  Vigyázz magadra! Szép nyarat Nektek!

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm Lányok, nagyon aranyosak vagytok! :-))

  VálaszTörlés
 5. Juj, a magas vérnyomi az valóban nem tréfadolog. Véleményem szerint szinte minden betegségnek/tünetnek lelki okai vannak, érdemes utánajárni. Mindenesetre tedd azt, amihez a legnagyobb kedved van, figyelj magadra is, pihenj! :) Szép napot neked!

  VálaszTörlés