Hozzávalók:
2 csirkemell
1 tojás
2 ek tej
liszt
zsemlemorzsa
szezámmag
0,5 kg burgonya
1 nagy fej hagyma
A csirkemelleket hosszában kettévágjuk, besózzuk, félretesszük. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és egy fazékban sós vízben feltesszük főni. A tojást egy csipet sóval és a tejjel felverjük, a zsemlemorzsát összekeverjük fele- fele arányban a szezámmaggal. A hagymát nem túl vastagon felkarikázzuk. A hússzeleteket liszt-tojás-zsemlemorzsa panírban megforgatjuk. Egy serpenyőben felmelegítünk 3-4 kanál olajat és kisütjük a húst. Addigra a burgonyánknak is késznek kell lennie. A serpenyőbe lévő kis zsiradékot remekül fel tudjuk használni, ha kevés lenne adunk még 1-2 kanál olajat, és felforrósítjuk, hozzádobjuk a hagymakarikákat. barnára pirítjuk és rászedjük csepegtetőkanállal a forró burgonyát, összeforgatjuk, a tüzet elzárjuk és lefedve pár percet, mondjuk, míg megterítünk, pihenni hagyjuk. Ezután tálalhatjuk a finom, friss vacsorát egy kis Nyár ízei salátával nektarinnal.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Szuper választás volt,nagyon guszta lett:))Hú most de meg ennek egy tányérkával!:)
VálaszTörlésAnnyira finom volt! De jó, hogy feltetted! Régen ki akartam már próbálni. Pusszantas érte! :))
Törlésmhhh mega köstlich jetzt habe ich riesen Hunger *in die Küche verschwind*
VálaszTörlésAlso, los! Wir haben in null koma nix sekunden alles weggeputzt. :-))
TörlésJúj, de éhes lettem, ahogy nézegetem a receptjeidet. Nem jártam erre egy ideje kis szabadságolás miatt :), most meg nem győzöm végig nézni a finomabbnál finomabb ételeket... :P
VálaszTörlésCsak válogass kedvedre, kedves Gabriella! Én is régen jártam erre és nekem is tetszenek az ételek! ;-P)
Törlés