2013. március 7., csütörtök

Egy wok finomság

Szegény Wok-om szerettem volna már eredeti funkciójában  is használni. Mert többnyire csak kenyérsütés jut neki osztályrészül. De hogy arra milyen csodásan megfelel! Ráadásul volt még maradék a libamellből, azt is szerettem volna elhasználni. Összeszedtem az otthon található zöldségeimet és így született ez a kis egyszerű egytálétel.


Hozzávalók:

2 db vékonyra szeletelt sárgarépa
kis darab zeller
1 db kaliforniai paprika
1 db poréhagyma
szójaszósz
1 doboz kókusztej


maradék hús csíkokra vágva vagy 2 kisebb csirkemell filézve csíkokra vágva

1 csomag wok tészta

A wokot felforrósítjuk, beleöntünk 2-3 ek olajat, rádobjuk a pórét és folyamatos mozgatás mellett kissé megpirítjuk, majd rádobjuk a répát és a zellert is, azt is továbbsütjük, meglocsoljuk a szójaszósszal és kissé megsózzuk, majd hozzáadjuk a paprikát és a húst. Felöntjük a kókusz tejjel, készre pároljuk. Beletesszük a tésztát, 3-5 perc alatt puhára főzzük a tésztát. Ha kell vizet adunk hozzá.




4 megjegyzés:

  1. Én is szoktam hasonlót csinálni, mindenféle zöldséggel,gomba,cukkini,répa,káposzta stb, csak én a végén egy vagy két felvert tojást adok hozzá és úgy összeforgatom és pirítom a tésztával, ezt a hongkongi barátnőmtől tanultam még régebben. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úúúúúúúú, de jó ötlet! Ezt kipróbálom legközelebb! Köszi Orsi!:-))

      Törlés
  2. Hát ezt a kis egyszerű egytálételt szerintem bármelyikünk nagyon szívesen megkóstolná, igen gusztán néz ki! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megkínáltalak volna szívesen Hankka, és ízlett is volna Neked, azt tudom. De ha erre jársz, elkészítem ismét, csak a Te kedvedért, meg a libát is! :-))

      Törlés