2013. május 11., szombat

Majorannás zöldbableves karalábéval

Valami kis egyszerűre vágytam, nem akartam túlbonyolítani a dolgot, s mivel a héten még nem volt leves, gondoltam, akkor most itt az alkalom. Elnézegetve a fagyasztó készletét, a zöldbabon akadt meg a szemem. Van még belőle jó pár zacskóval, mivel a tavaly ezt a zöldséget sikerült a legtöbb mennyiségben elrakni. Jól időzítettem a vetést és remek termést hozott. Lehet annak is köszönhető, hogy a  paradicsom mellett palántáztam és ez jó megoldásnak tűnt. Idén szintén ezt a növénytársítást követtem, sok mással egyetemben.A hűtőben árválkodott még egy fél fej karalábé, azt is hozzátettem


Hozzávalók:

250 g zöldbab feldarabolva
1 kis fej karalábé
1 csapott ek majoranna
100 ml tejföl


1 kis marék levestészta

A babot, karalábét a sóval és a majorannával feltesszük annyi vízzel főni, ami jócskán ellepi. Amikor megpuhult, a tejföllel elhabarjuk és a levestésztát belefőzzük.


JÓ ÉTVÁGYAT!

6 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett ez a társítás. Guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán üdítő leveske lett. Holnap újra főzhetem, de már karalábé nélkül, kevés krumpli kerül majd bele.

      Törlés
  2. Hű, de megenném most!!! A többiek biztos nem díjaznák, mert egyik zöldséget sem szeretik, de én annál inkább! Finomság!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De küldenék egy tányérral, ha már a többiek úgy sem szeretik. De már elfogyott sajna. majd legközelebb postázom! ;)

      Törlés
  3. Pont azt akartam írni, mint Kriszti, hogy hú, de megenném most! Ebédre jól is esne... ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! Tényleg egyszerű és roppant finom! :-))

      Törlés