2014. március 25., kedd

Köszönöm!

NAGYON NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM MINDENKINEK AZ ÉRDEKLŐDÉST!
Nem volt semmi bajom, a ház sem égett le, mindenki egészséges és boldog. És ennek az állapotnak egyik oka: a munkám. Talán említettem már valahol , hogy Stuttgartban a Mercedes-nél tanítok németet olyan szakembereknek, akik több évet fognak Németországban élni és dolgozni. Valamint két nagyszerű cég között vagyok tolmácsként és fordítóként kapocs. Az egyik a DEBAG, egy pékségek számára kemencéket, valamint látványkemencéket gyártó cég, a másik pedig a Modern Bakery, az előbbi magyarországi kizárólagos képviselője. Néha nagyon sok munkát kapok a fiúktól, akkor bizony, mint most is, éjt nappallá téve ülök a gép előtt, csak hogy határidőre elkészüljön a fordítás. De mivel a jó pap is holtig tanul, én is sok új dolgot ismerek meg és ezeket be is építem a tudásomba. Most már nem ismeretlen számomra egy csomó műszaki dolog német neve, a kemencék összetétele. Nyomtatványmintákat gyártottam, hogy a legközelebbi alkalommal csak elő kelljen húznom és már halad is a munka.
Volt egy nagyon sikeres kiállításunk is uidapesten a SYMA csarnokban és ennek folyományaként jönnek mennek a levelek, árajánlatok. Érdeklődnek a kuncsaftok, csak győzzük szusszal.

Persze ennek a nagy hajtásnak az a hátulütője, hogy itthon háttérbe szorulnak a házi munkák. Lassan talán oda is eljutok mostanában, hogy végre elfogy a felhalmozott vasalnivaló, kitakarítódik a lakás. És ami nagyon nyomta már a lelkem, a kertben is elveteményeztem, sőt a palántáknak valót is elültettem, kelnek is szépen. Csak süssön a napocska sokat rájuk! Akkor tudok vinni Anyukámnak pár palántát. Közben egy évvel idősebb is lettem, sütöttem is ez alkalomból egy csoda klassz epres joghurttortát, de lefotózni mér nem volt időm, annyira várták már a vendégek. S az idén nem volt vendégeskedés. Mindenki lemondta, mondván, elutaznak, és mindenki marad, mi meg sürgölődés helyett szépen lustálkodtunk egész nap, társasoztunk és a neten Ludas Matyit és Pál utcai fiúkat néztünk Nagyfiúval. Lassan, mivel nemsokára  8 éves lesz, jöhetnek a rajzfilmek, mesék után a magyar filmgyártás klasszikusai. Karácsonykor a Tenkes kapitányán "rágtuk" át magunkat. Először nem akarta nézni, mondván, hogy fekete- fehér film,  pfuj. Most meg azért rágja a fülem, hogy mikor vesszük már meg dvd-n. :-)) Lassan el kezd bízni az ízlésemben, talán.

Ennyi életjel után elbúcsúzom és lassan visszatérek a sok jobbnál, jobb recepttel, képpel, mert sütni és főzni azért nem felejtettem el a nagy hajtás közepette sem. Ez jelentette a kikapcsolódást. Hogy éjjel 11-kor bedagasztottam egy adag zsemlét, kiflit és reggel a család friss illatra ébredt. De hogy ezt megírjam receptnek, feltegyen a blogra, arra  már nem vitt rá a lélek az egész napi számítógép előtt ülés után. :-)) DE ezután másképp lesz...

458849_6f3e936b89_s.jpg

10 megjegyzés:

  1. Jó munkát neked, mert ez nagyon fontos !!!! A receptek meg majd jönnek, ha lesz időd:-))))

    VálaszTörlés
  2. De jó, hogy minden rendben! Azért nagyon remélem, Te is jól vagy ebben a hajtásban!!!!
    Nagy ölelés((()))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Anikó! Remekül és még élvezem is! :-))

      Törlés
  3. De jó, hogy jelentkeztél és hogy minden rendben veletek! :) Utólag is boldog szülinapot, Isten éltessen erőben, egészségben. :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon örülök, hogy jelentkeztél, hiányzol ám mostanában. Imádom, amikor hagysz nálam néhány humoros szavacskát, mindig felvidítod vele a napomat. Hiányoznak a bejegyzéseid is, szerettem olvasni a receptek elején, hogy mi újság nálatok... Na, de teljesen megértelek, rengeteg munkád van. Egyébként hogy Te milyen klassz és okos csaj vagy, ilyen jó munkahelyek... szuper! :)
    ...és persze a család az első. Nincs is attól jobb, hogy amikor van egy kis szabadidőd, akkor együtt társasoztok, meséztek, filmeztek - ezt soha semmilyen körülmények között nem szabad kihagyni!
    Ölellek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért van kicsi lelkiismeretfurdalás, de mivel a gyerek nem sínyli meg a dolgot, így nyugodt szívvel csinálom tovább. :-))

      Törlés
  5. Mindent a maga idejében! Jó volt olvasni soraidat :) Utólag is nagyon boldog szülinapot, feltöltődést és tartalmas családi programokat a munka mellett, várjuk a megszokott finom ételeket!

    VálaszTörlés