2015. január 7., szerda

BUÉK! Avagy - Fejtettbableves más módon

Minden kedves régi és új olvasómnak  szeretnék 
Boldog, békés, szeretetben gazdag Újévet 
kívánni!!!

Kicsit nagyon eltűntem az utóbbi időben. Ennek oka nagyon egyszerű: időhiány. Valamint úgy voltam a blogírással is, mint sok más dologgal, hogy kicsit el kellett löknöm magamtól, hogy azután a távolság miatt ismét hiányozzon és újult erővel tudjam magam belevetni. Valamint titokban meg is fogadtam magamnak újévkor: ebben az évben ismét nekifogok. 

A íme az első egyszerű fogás abból az apropóból, hogy Életem Párja fogadást kötött, Húsvétig lefogy 8 kilót. Nem lehetetlen és Nagyfiúval mi is vele tartunk. Ne érezze már magát annyira egyedül. Ezt persze csak úgy lehet megvalósítani, ha az ember változtat. Igyekszem a szénhidrátot kiiktatni a fogásokból, de legalább is kevesebb lisztet használni, cukrot kerülni és a szétválasztás elvei szerint, azaz kicsit testkontrolosan főzni. Az elmúlt két napban egész jól sikerült. :-)) Ennek egyik ékes példája ez a leves. Mivel szeretjük a magyaros ízvilágot, nem akarunk lemondani a megszokott ételekről, csak az lekészítési módon variáltam kicsit. Rántás helyett krumplival sűrítettem be a levesünket. Valamint Életem Párja nem kapott tejfölt rá.


Hozzávalók:

200- 300 g fejtettbab
2 szál sárgarépa
2 szél fehérrépa
darabka zeller
fokhagyma
2 + 2 közepes krumpli
olaj
 pirospaprika

A sárgarépát, fehérrépát karikára vágjuk, 2 krumplit és a zellert felkockázzuk, a másik 2 krumplit csak félbevágjuk. Egy fazékban olajat hevítünk, ezen a sárga- és fehérrépát, valamint a zellert kicsit megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel, beletesszük a babot és a krumplikat, sózzuk, kevés ecettel ízesítjük és készre főzzük. Amikor a bab puha, kivesszük a fél krumplikat, feldaraboljuk és némi főzőlével összeturmixoljuk, visszaöntjük a levesbe, forralunk rajta egyet. Tejföllel tálaljuk. 

















JÓ ÉTVÁGYAT!

4 megjegyzés:

  1. Hajrá, drukkolok!! Nekünk is kellene, de most valahogy nem vesz be. Főleg a reggeli gyümölcsevés. Pedig ránk férne. Párom nagyon szeretné, ha mi is testkontrolloznánk, de nekem most valahogy nem megy :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Mária! Nem testkontrollozunk, csak szétválasztunk és azt is csak este a férjemnek. Én inkább azt mondom átalakítunk. Most próbálom a cukrot is lecserélni, hátha bejön. És paleo sütiket készítek, mert azokat viszont nagyon szeretjük. :-)) Hátha Ti is kedvet kaptok hozzá.

      Törlés
  2. Szeretem ezt a levest!

    De jó, hogy hallok rólad mostanában, hiányzol ám, tudod? :) Jó lenne, ha most már tényleg gyakrabban jelentkeznél... Örülnék! Nagyon! :o)

    Minden jót kívánok Nektek az Új Esztendőre! ...és drukkolok a fogyókúra célok eléréséhez is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát itt vagyok Gabikám! :-)) Örülök, hogy hiányoztam és nektek is kívánok minden jót az új évre!

      Törlés