2012. április 13., péntek

Makrancos makaron


Tudtam, hogy makrancos sütemény, de hogy ennyire, arra nem számítottam! Nem féltem én kipróbálni volt önbizalmam. Erre megbosszult! De nem baj, vállalom!! Adjon másnak is sok- sok önbizalmat! És legalább röhögjetek Ti is egy jót! :-))

Leírást most inkább nem adnék.


6 megjegyzés:

  1. Na mondjuk ettől még nálunk simán elfogyott volna:) Én ilyenkor pohárkrémet szoktam készíteni, az jótékonyan eltakarja a hibákat:) Egyébként meg mindenkivel előfordul. Még sosem sütöttem macaront, éppen pár hete határoztam el, hogy sütök. Most kicsit meginogtam, de azért ki fogom próbálni:) Milyen ízű volt egyébként?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát én is alig tudtam megmenteni pár darabot a szüleimnek, mert a sógorom úgy rávetette magát a frissen sült macaronra és nagyon ízlett neki is, meg Életem Párjának is. Az ízzel nem volt gond, de így nem volt alkalmas húsvéti sütinek, kellett még mást kitalálni, de ez egyáltalán nem volt baj, mert valami nagyon jó, blogra kívánkozó született.

      Törlés
  2. A macaron az egy nagyon érdekes dolog. Párás esős időben neki sem állok sütni, mert azt figyeltem meg, hogy akkor lesz ilyen. Gázos sütőben meg esélytelen elkészíteni. Mindenesetre ne add fel, mert nagyon finom és hihetetlen öröm amikor végre elkészül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a jó tanácsöt! Mivel a szüleimnél próbálkoztam vele, eleve elmentem a húgomhoz+a lékeveréses sütőjéhez, hogy sikerüljön a macaron. Mégsen így lett. Szerintem a tojásfehérjé volt kicsit örég. Majd legközelebb. Ismét van 4 tojásfehérjém, 7végén majd itthon is gyakorolok kicsit.

      Törlés
  3. Imádom a macaront, ritka finom "csemege". De bevallom, még soha nem sütöttem, valahogy nem merek neki állni, pedig mindig szemezek vele, amikor valaki megsüti. :) Kíváncsi vagyok, mikor szánom rá magam... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogy látod, nekem sem jött, viszont nagyon finom lett. De már megint van 4 tojásfehérjém, a héten ismét alkotok, hátha most sikerül. Vágj bele Te is bátran, max. szétfolyik, de íze pazar!

      Törlés