2012. augusztus 22., szerda

Duplán sajtos rudacska

Amikor megláttam Illéskrisznél ezt a sós rudat, hát rögtön motoszkált bennem a kisördög: nekem is meg kell sütnöm. Ahogy már sokan előttem megtették. Éppen kapóra jött egy vendégség. Hát ne mondjam, akkora sikert arattam vele, hogy osztogatni kellett a receptet. S mivel nem ékeskedem más tollával, alább a receptet változtatás nélkül közlöm Krisztitől.
 

Hozzávalók:
 
40 dkg liszt
6 evőkanál tejföl
20-25 dkg sajt reszelve (Vier Käsemischung)
30 dkg margarin vagy vaj
1 ek só

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a sajt felét a tésztába tesszük, a sóval és a tejföllel összedolgozzuk.
Előfordulhat, hogy 1 evőkanállal több tejföl kell bele.
Azonnal kinyújtjuk kb. 1,5 cm vastagra, megkenjük 1 tojássárgájával és a reszelt sajttal jó bőven megszórjuk. (Minél vékonyabbra nyújtjuk, annál finomabb lesz!)
Derelyevágóval kb. 1,5 cm széles, 7-8 cm hosszú csíkokra vágjuk és mehet is a sütőbe.
180 fokon sütjük kb.15-20 percig.
 

















JÓ ÉTVÁGYAT!

10 megjegyzés:

  1. A gyengém! Nem tudok ellen állni a pogácsa féléknek,mig van addig eszem:)) Guszta lett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is a gyengém. És ez lett most a fő kedvenc a családi recept mellett. Örülök, hogy tetszik! :-))

      Törlés
  2. Hát ez életveszélyes, pontosabban árt a kilóknak :) Én ebből tömérdek mennyiséget fel tudnék falni annyira finom tud lenni és a tiéden látszik, hogy az. Gratulálok, tündér vagy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát az, életveszélyes! Nálunk is villámgyorsan fogy. Örülök, hogy tetszik Neked is ez a süti. Köszi a dicséretet! :-))

      Törlés
  3. Szinte érzem az illatát, pedig szerintem már nincs is belőle!:-))) Köszi a receptet!!! Megcsinálom én is valamikor.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ÁÁÁÁÁÁ, nem egy tartós süti. Igen illékony. De vigasztaljon a tudat, nagyon finom. És roppant könnyű elkészíteni. Csak ajánlani tudom. :-))

      Törlés
  4. Örülök, hogy ízlett! De az elismerés inkább Latsiáé, hiszen én is onnan sütöttem meg... Nálunk is pikk-pakk elfogyott. Bosszantó, hogy dolgozik vele az ember és kb. 5 perc alatt felfalják. Hát nem rémes?! :o)))) De hát a finomságokkal szemben nincs mit tenni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ÁÁÁÁÁÁÁ, ezen én is mindig bosszankodom. Viszont az vigasztal, hogy van egyel több okom, hogy valami újat készítsek vagy kipróbáljak. ;-D

      Törlés
  5. Nagyon jól néz ki, ezt szoktam én is sütni, villámgyorsan elfogy mindig:) Kipróbáltam nemrég egy másik receptet is nemrég, amiben ecet van és pihentetni kell éjszaka, az is nagyon .Ezek tényleg olyanok, hogy ha elmész melette, mindig bekapsz egyet-egyet, nem lehet neki ellenállni:)

    VálaszTörlés
  6. Képzelheted, mennyire kapós volt a németek körében, hiszen nem ismerik, ráadásul eszméletlen finom volt. Érdekelne az a másik recept engem, de nagyon! ;-)

    VálaszTörlés