2012. szeptember 4., kedd

Tengeri halfilé zöldfűszeres bundában

Kedves barátainktól kaptuk a morzsát, kipróbálásra. Teljesen újjávarázsolja a már unásig gyakorolt rántott cukkinit és patisszont. Ekkor gondoltam arra, hogy a halnak sem árt egy ilyen fűszeres bunda. Lehet a morzsából kicsit nagyobb adagot is készíteni, csak elő kell venni és már lehet is panírozni.


Hozzávalók:

Panírmorzsához:

250 g zsemlemorzsa
1/2 kk majoranna
1/2 kk bazsalikom
1/2 kk kakukkfű
1/2 kk oregánó

500 g halfilé
2 db tojás
liszt

Keverjük össze a száraz fűszereket a zsemlemorzsával. A halat sózzuk be és a szokásos módon panírozzuk. Mivel a fűszerek miatt kicsit nehezebben tapad a morzsa, nyugodtan nyomkodjuk bele a halat a kezünkkel. Majd süssük ki. Mi sültkrumplival ettük. Majdnem Fish and Chips lett.



















JÓ ÉTVÁGYAT!

2 megjegyzés:

  1. Gionetta,ez szuper ötlet! Tetszik nagyon:) Csábitóak nagyon ezek a halfilék:)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszik! Használd egészséggel! :-))

    VálaszTörlés