2013. május 26., vasárnap

Habroló - SAD 15.

Ideje volt, hogy én is készüljek valamire a saját játékomra. Mivel mással, mint egy klasszikus, igazán habos süteménnyel. Az elkészítése sem nagy kunszt, ha van otthon habrolócső. Amennyiben ez nem áll rendelkezésünkre, megteszi egy vastagabb fakanálnyél is. Mivel nekem sincs habrolócső, viszont van mini kürtős kalácsfám, hát azon próbáltam sütni és az eredmény magáért beszél.

MÉG EGY HÉTIG VÁROM A MŰVEITEKET! :-))


Hozzávalók:

1cs (500g) kész leveles tészta, legjobb a hűtött, azt nem kell nyújtani, mint a fagyasztottat
5 db tojásfehérje
300 g cukor
víz

1 db tojássárgája

A leveles tésztát kitekerjük vagy késhát vastagságú téglalappá nyújtjuk. Lekenjük kevés tejjel/ vízzel hígított tojássárgával és pizzavágóval 1,5- 2 cm vastag csíkokat vágunk. A formákat lekenjük kevés olajjal és feltekerjük a csíkokat. hogy fedjék egymást a rétegek. 180C fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 15- 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk. majd lehúzzuk a csőről.

Amíg a roló sül, felteszünk 200 g cukrot annyi vízzel, ami éppen ellepi, forrni és szirupot főzünk belőle. Addig főzzük, amíg hideg vízbe csöppentve golyót nem tudunk formálni a masszából. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a maradék cukrot kanalanként adagolva tovább verjük. A szirupot lassan csorgatva a habhoz adjuk, miközben alacsony fokozaton tovább verjük, míg langyosra nem hűl a hab. Ekkor csillagcsőrös habzsákba szedjük a habot és két végükről megtöltjük a rolókat. Tetejüket porcukorral meghintjük.

Egy kis videós segítség, jó recepttel:








JÓ ÉTVÁGYAT!

12 megjegyzés:

  1. Juj de szépek, még egy recept a tojásfehérjék eltüntetésére:) Nekem van roló formám, de ez a mini kürtős forma is szuper.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No, most már tudom hova kell mennem legközelebb rolóformáért. Mert egyik szomszédasszonynak sincs. :-)) Örülök, hogy jó tippet adhattam! :-))

      Törlés
  2. Gyönyörűek a rolóid és tényleg nagyon habosak! De ha választhatnék, én inkább tejszínhabbal töltött verziót kérnék...hmmmmmm....:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! Nekem evvel a habbal jön be jobban, de nagyon gondolkodom egy epres tejszínhabosban is. :-))

      Törlés
  3. Hűha, csak úgy "tömném" magamba egyiket a másik után - ha most előttem lenne, és nem monitoron keresztül. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Képzeld, én is azt tettem. Híztam is vagy két kilót tegnap! ;-))

      Törlés
  4. Bizony beszél, csak úgy kínálja magát! Nagyon habos, nagyon fincsi! :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, ez a baj! Etette magát, kínálta, én meg hízok! ;-)

      Törlés
  5. Nagyon finom lehet ezzel az édes habbal! Szoktam csinálni ilyen rolókat csak sajttal töltve, de jó ötletet adtál hogy valami édeshabot készítsek van lefagyasztva tésztát. Nagyon guszta !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elárulom Évám, hogy amikor a kicsi sajtrolóidat megláttam, onnan jött a hirtelen ötlet! :-)) Próbáld ki így is, nagyon eteti magát! :))

      Törlés
  6. Jaj de rég ettem ilyen finomságot! :) Mifelénk Móricka petének hívják. ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ezt a nevet még sohasem hallottam rá! Nagyon jó, olyan vicces. :-DD

      Törlés