2015. december 13., vasárnap

Karfiolbomba

Remek vendégváró receptet hoztam Nektek. Előző nap elkészíthető, hűtőben kiválóan átvészeli az éjszakát és másnap frissen sütve lehet a vendégeknek feltálalni. Ez a karfiolbomba.
Csak egy dologra kell vigyázni, hogy az ember ne vegyen túl nagy karfiolt. :-)
Persze, ha vendégeket várunk, nem árt, ha az étel mennyisége kiadós. Én is így adom most meg az arányokat. Ha csak egy szimpla ebéd vagy vacsora lenne ez a fogás, felezzük meg a mennyiségeket vagy vegyük a 2/3-t.


Hozzávalók: 

1, 2 kg karfiol
1,5 kg pulykamell és comb vegyesen
2 cs. bacon szalonna
só, bors, pirospaprika
hagyma
1 p. tejföl
1 db tojás
1 ek mustár
1 ek zsemlemorzsa
házi vegeta

babérlevél

Elkészítés:

A karfiolfejet feltesszük egészben fél liter sós vízbe főni. Babérlevéllel ízesítjük és félpuhára főzzük. Ez nálam kb. forrástól számítva olyan 20 perc volt. Nem szabad túlfőzni, inkább legyen kemény, majd megpárolódik a sütőben teljesen. De ha túl puha, nehezen tudjuk a húsmasszával körbevenni.



 Míg a karfiol fő, ledarálhatjuk a húst vagy a hentesünknél eleve darálva vesszük a húst. Ezek után elővesszük a robotgépünket és a  dagasztókarját. A húst, apróra vágott hagymát, mustárt, tojást, borsot, pirospaprikát, sót, házi vegetát (ebben az esetben vigyázzunk a sóval) és a tejfölt egy tálba tesszük. A dagasztókarral alaposan pépesre dolgozzuk. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, evvel is összekeverjük.





 Egy tűzállótálat kikenünk vajjal. A karfiol torzsájánál az üreget kitöltjük hússal, a karfiolfejet a tálra helyezzük, megkenjük olvasztott vajjal és beburkoljuk a hússal. Tetejét kissé vajas kézzel elsimítjuk.


Beborítjuk a bacon szeletekkel, úgy, hogy fedjék egymást. 


170C fokos sütőben kb. 45- 50 perc alatt szép pirosra sütjük. Miután kész, 15 percet pihentetjük. Ez idő alatt a kisülő szaftot kimerjük, egy lábasban némi tejszínnel felforraljuk, besűrítjük. Tálaláskor a bomba mellé kínáljuk.

Tipp: ha nagyobb tepsire rakjuk, akkor körbeteríthetjük félbevágott, olajban megforgatott krumpliszemekkel a bombánkat és így a körettel együtt sütjük meg. A burgonya megpárolódik és a végén még a kisülő szaftot is felszívja kissé.


 A végeredmény felszeletelve, mennyei! 






















JÓ ÉTVÁGYAT!

3 megjegyzés:

  1. Ez mennyire mutatós, és finom lehet! :-) Lehet én is megcsinálom az ünnepekkor.:-)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszik. Csak ajánlani tudom! Nekünk állandó vendég a konyhában. :-))

    VálaszTörlés
  3. Szeretném megköszönni a Wiccan Duma nagy segítségét. A lányom mélyen a kábítószer-függőségbe került, kipróbáltam a rehabilitációt és mindent, hogy abbahagyja, de semmi sem működött, sokat sírtam az egész helyzet miatt, mert anyaként kudarcnak éreztem magam. De mindez megváltozott, miután találtam egy megjegyzést az interneten arról, hogy a Wiccan Duma embereken segít. Örülök, hogy a lányom megszabadult a kábítószer-függőségtől a Wiccan Duma segítségével, köszönöm Wiccan Duma az erőteljes varázslatokat. A nézők számára nem ismerem a helyzetét, de biztosíthatom Önöket, hogy segítséget kaphatnak a függőségük megállításához. , állítsa le a megszállottságot, állítsa le a depressziót, hagyja abba a visszaélést. Lépjen kapcsolatba a Wiccan Dumával a következőkért:
    1) Szerelmi varázslatok
    2) Elveszett szerelmi varázslatok
    3) Válási varázslatok
    4) Házassági varázslatok
    5) Szerelmi varázslatok.
    6) Elválasztó varázslatok
    7) Száműzd el a volt szeretőt
    8.) Szeretnél előléptetni.
    9) lottó nyerő varázslatok
    10) Ha meg akarja elégíteni szeretőjét
    11) Varázsmunka a bírósági per megnyerésére
    12) varázslat a megszállottság megtörésére
    Forduljon ehhez a nagyszerű emberhez, ha bármilyen problémája van a végleges megoldás érdekében. E-mail: whitemagictemple@gmail.com
    WhatsApp: +2348155926512

    VálaszTörlés