2012. augusztus 13., hétfő

Zöldbabbal töltött csirkemell

Talán már írtam, hogy az idén rekordmennyiségű zöldbabom termett. Mivel nekünk a sárga zöldbab, azaz a vajbab a kedvencünk ebből rakosgattam szorgalmasan a fagyasztóba és a fazekakba.
Azonban a zöldbab is frissen a legfinomabb, szorgalmasan keresgéltem a receptek között. Aléda Zöldbabbal töltött csirkemellével már kezdettől fogva nagy barátságot kötöttem. S a gondolatot tett követte, el is készítettem egy vasárnapi ebédnek. Mit mondjak? Nem marad egy falat sem a két csirkemellből és a majd fél kiló zöldbabból.







Hozzávalók :

2 csirkemell
10 dkg vajbab (zöldbab)
1 fehérpaprika (kaliforniai paprika)
5 dkg vaj

bors

40 dkg zöldbab
5 dkg vaj


A csirkemellet hosszában kettévágjuk, kicsit  kiklopfoljuk. Sóval  borssal fűszerezzük és pihenni hagyjuk. A zöldbabot megmossuk és enyhén sós vízben 8 perc alatt roppanósra főzzük. Leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. A paprikát csíkokra vágjuk. A csirkemell egyik végére 3-3 szál zöldbabot és paprikát teszünk, szorosan  feltekerjük, fogvájóval megtűzdeljük vagy roládgyűrűvel összefogatjuk.Forró vajon megpirítjuk és puhára pároljuk.
A körethez az előzőleg megfőzött zöldbabot forró vajon megforgatjuk

Persze Alédánál a színek sokkal jobban hatnak, de nekünk így is nagyon ízlett. Sőt, a roppant kényes német szomszédasszonynak is ízlett a vajon párolt zöldbab! 


































JÓ ÉTVÁGYAT!

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta így kettévágva, meg persze egyben is! Sajna nálunk csak én eszem a zöldbabot, a többiek fújolnak rá... Nekem jöhetne!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ennek örülök, hogy elnyerte a tetszésedet! Nálunk nagyon nagy nyerő volt, ahogy írtam, és biztosan lesz még a nyáron, meg párolt bab is, csak nőjjön szépen a futóbabom! ;-)

      Törlés
  2. Hűű, ez érdekes, de fölöttébb gusztán néz ki Krisztihez csatlakozva. :) (majd írok 1-2 nap múlva privátban a fősulis/egyetemes földrajz könyveimről, ahogy kérted, nem feledkezem meg róla, csak most nincs annyi időm:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Gabriella! Majd válaszolsz, ha időd engedi. Nem sürgős a dolog, csak ha már kollegina..., miért ne faggassam ki! Amúgy mi is még itthon vagyunk, elvileg nyaralunk. Szóval csak nyugodtan! :-))

      Törlés