2013. március 9., szombat

Baconös csirkemellkoszorú

Nagy kedvencünk ez az egyszerű, de nagyszerű finomság. Hidegen, melegen, szendvicsbe, tízórainak. És ahány ház, annyi szokás, már ami az elkészítését illeti. Lehet torta-, kuglóf-, őzgerinc- vagy muffinformában
sütni, ahogy az alkalom és a kedvünk kívánja.


Hozzávalók:

1 db csirkemellfilé

bors
2-3 ek étkezési keményítő
200 ml tejföl
50-100 ml tejszín
2 db tojás
50 g sajt

2 cs bacon szalonna

A csirkemellet apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a keményítővel.
A tejföl, annyi tejszínt, hogy a tejföl folyós legyen, tojást, sajtot egy tálban összekeverünk, 
hozzáadjuk a húst és alaposan összevegyítjük.

A formát kibéleljük a baconnal úgy, hogy a szélein kilógjon. Beleöntjük a masszát.
Betakargatjuk a kilógó és ha kell a maradék szalonnával. 200C fokra előmelegített sütőben, 
kb. 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük.

5 perc pihentetés után egy hőálló tálra borítva, a másik felét is megpirítjuk. Itt én már grillezni szoktam, úgy gyorsabb és nem szárad ki az étel. Bár ez egy amúgy sem száraz fogás.



JÓ ÉTVÁGYAT!

14 megjegyzés:

  1. Nálunk is menő, nagyon jó a kinézete!!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szuperül néz ki, én még nem készítettem ilyet. Na, ezen változtatnom is kell, de sürgősen!! ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon gyorsan pótold eme hiányosságodat! És függő leszel! :-))

      Törlés
  3. Imádjuk, nagyon szép, guszta így koszorúként sütve is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! :-)) Igazi éke lehet egy ünnepi asztalnak.

      Törlés
  4. Holnap én is elkészítem:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi vagyok, hogy ízlik Nektek! Küldj róla egy fotót! Beteszem a Ti készítettétek mappába. Csak előtte még megcsinálom! ;-DD

      Törlés
  5. Ez nagyon tetszik. Ezt máris megjegyzem, de finom lehet!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek nagyon örülök, Kriszti! Okvetlen próbáld ki! :-))

      Törlés
  6. Ezt Mi is imádjuk, nagyon!! :D (őzgerincformában szoktam, egyszerre nekünk az is elég, de ha lesz vendégsereg, én is gondoltam a nagyobb koszorúformámban készíteni)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Két napra készítettem és még így is maradt, de utána megettük felvágott helyett. Nagyon finom, nagyon szeretjük. :-))

      Törlés
  7. Nagyon tetszik ez a recepted, el is mentettem!!! Igazán nagyszerű és nagyon finom lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg egyszerű és nagyszerű. Várom az ítéletet, Nektek hogyan ízlett! :-))

      Törlés