2013. március 16., szombat

Tzaziki

Ugyan még nincs itt a grillszezon, de nekem nagy kedvem volt grillezni. Még ha csak kontaktgrillben is. De akkor is kaptunk egy kis "fílinget" az igazi parázson sült ételekből. Ehhez pedig nálunk egyfajta salátának mindig tzaziki dukál. Nagyon szeretem a fokhagymát és az uborkát így együtt, s ehhez járul még a kapor, mennyei finomság születik, ha van erőnk kivárni, hogy összeérjenek az ízek.




























Hozzávalók:

40 dkg uborka/ 1 db kígyóuborka
200 g túró (legjobb a kissé krémes német túró)
200 g joghurt
1 ek olívaolaj
1 tk citromlé
1 ek kapor

bors
2-3 gerezd fokhagyma

Az uborkát nagylyukú reszelőm lereszeljük, kicsit állni hagyjuk. A túrót, joghurtot, olívaolajat, citromlevet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kaprot és a zúzott fokhagymát. Az uborkát kissé kinyomkodjuk és a mártásba tesszük. Alaposan összeforgatjuk és hűtőben legalább 1 éjszakát, de még jobb, ha 1 napot állni hagyjuk.


JÓ ÉTVÁGYAT!


9 megjegyzés:

  1. Régóta keresek egy jó tzaziki receptet, azt hiszem, ez lesz a nyerő! Köszönöm! Mentve ez is! :)

    VálaszTörlés
  2. Ennek nagyon örülök Ditti! Kipróbált és bevált, vagy 10 éve! Csak ajánlani tudom! :-))

    VálaszTörlés
  3. Gyorsan meglesem te hogyan csinálod.....szuper! Nekem kicsit más a bevált receptem, de szerintem idén kipróbálom így is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! Várom az ítéletet! :-))

      Törlés
  4. Nagyon jól néz ki, szeretem! :) Nekem újdonság a receptedben a túró és a kapor, legközelebb kipróbálom, biztosan nagyon finom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A barátnőm, aki igencsak gyakorlott háziasszony, szintén csodálkozott, majd megkóstolta és utána már vitte is a receptet! :-))

      Törlés
  5. Nagyon tetszik a túrós recepted, imádjuk mi is:) Már alig várom, hogy melegebb legyen, eltűnjön ez a sok hó, akkor elő a grillsütővel:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, a hó! Jóból is megárt a sok. Meg az esőből is. Hogy unom! Én is grillezni akarok már! És NAPOT!!!! Mivel roppant nem felemelő esőben utazni. És Húsvétkor napfényt akarok otthon.

      A tzazikit pedig csak javasolni tudom! :-))

      Törlés
  6. Szerintem ezt én most is -bár éppen zuhog a hó- meg bírnám enni. Még hús se kell hozzá, csak úgy magában. Esetleg egy kis sült krumplival.

    VálaszTörlés