2013. június 24., hétfő

Csokis csúsztatott palacsinta - Blogkóstoló 9.

Hát igen, szokás szerint, ahogy ez mostanában lenni szokott, az utolsó pillanatban jutottam oda, hogy feltegyem a pályaművemet. Most Blogkóstolóra. Hiába is készítem el időben, félig sikerül megírni a bejegyzést, majd nem jutok oda, hogy befejezzem.
Viszont nem szerettem volna semmiképpen kihagyni és evvel megbántani Denit, hogy nem készítek semmit a blogjáról. Így esett a választásom erre a csúsztatott palacsintára, amiben van két kis csúsztatás az eredeti recepthez képest: sajnos a narancshéjat kihagytam, mert nem szereti Nagyfiú semmiben, így a tésztába kis reszelt citromhéj került. Valamint nem melegítettem át sütőben, mivel azt már nem tudta volna kivárni a család. De a receptet változatlanul közlöm, a változtatásaimmal. Viszont akkora sikert arattam vele, hogy el sem tudom mondani. Azt is hozzáteszem még, hogy kapásból dupla adaggal kezdtem, mert tudtam, hogy szimplán nem lesz elég az én édesszájú családomnak. S nem csalódtam, még aznap elfogyott az egész. Köszönöm Deni! Látogassátok Ti is meg Denit az Ügyes kezek-nél, nagyon tudom ajánlani fiatal korával és remek receptjeivel, kézimunkáival! :-))


Hozzávalók:

-3 tojás
-csipet só
-5 dkg vaj
-1,5 evőkanál kristálycukor
-16 dkg liszt
-4 dl tej
-2 evőkanál olaj
-1 narancs reszelt héja (nálam 1 citrom hája)

a töltelékhez:
10-15 dkg reszelt étcsoki
kevés kristálycukor
1 narancs reszelt héja (ezt kihagytam)

A töltelékhez lereszeljük a csokit, a narancshéjat, és belekeverünk egy kevés kristálycukrot (kb.6-8 teáskanállal).
Ezután a palacsintatésztát keverjük be: kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét egy csipet sóval, és egy csipetnyi cukorral, kemény habbá verjük, a sárgáját, pedig habosra keverjük a vajjal meg a cukorral, aztán hozzáadjuk a tejet, a lisztet, és a reszelt narancshéjat. Végül a tojássárgájás keverékbe beleforgatjuk óvatosan a habot, hogy ne törjön (na ez az ami nekem sosem sikerül :)  )
És most elő a palacsintasütővel! Kis olaj bele, megvárjuk amíg felforrósodik, és eloszlatunk benne 1 merőkanálnyi masszát, úgy hogy az átlagosnál vastagabb legyen, és kb. 3 perig sütjük (addig kell sütni közepes lángon, amíg nem lesz már ragacsos a teteje!) a palacsintának, csak az egyik oldalát!!
Ezután egy tűzálló tálba csúsztatjuk a palacsintát (amit be lehet majd tenni a sütőbe is) és a felső, nem megsütött oldalát megszórjuk a csokis reszelékkel.
Az összes többi palacsintával így járunk el, kivéve a utolsóval, mert azt a sült oldalával felfelé borítjuk a "palacsintatortánkra".
170 ° C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük, majd még forrón a tetejét megszórjuk a csokival, és melegen tálaljuk.
























JÓ ÉTVÁGYAT!

10 megjegyzés:

  1. De szeretjük mi is:) Szerintem tökéletes választás volt, ez már a második csúsztatott palacsinta, amit látok ma, ez valami jel lehet:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nagyon jó választás volt. És elárulom, hogy bekerült a repertoárba. :-))

      Törlés
  2. Mi is nagyon szeretjük! Csak ritkán szánom rá magamat a sütésére.De kénytelen leszek neki állni, mert nagyon megkívántam, itt nálad is.:))

    VálaszTörlés
  3. Pont ilyet sütöttem tegnap... Nálad kis fincsi!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Láttam Kriszti! És nyeltem is nagyokat. De nagyon csábító egy fogás ez! :-))

      Törlés
  4. De szuper jól néz ki! :) Nem is csodálom, hogy rögtön elfogyott a dupla adag is, nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Hankka! Hát szimplán én már neki sem állok dolgoknak! :-))

      Törlés
  5. Igazán csúsztathattál volna hozzám is egy szeletet! :P Imádom!!!

    VálaszTörlés
  6. Ez nálunk is nagy kedvenc! Jó választás volt! És sem szoktam belerakni mindig narancshéjat, csak akkor amikor van otthon, vagy amikor eszembe jut, hogy kéne venni hozzá :)

    VálaszTörlés