2013. november 1., péntek

Jelentem ... SÜDBACK 2013, Stuttgart

Nem nagyon sikerül magam utolérni, látszik ez a blog bejegyzésein is. De jobb későn, mint soha.

Két hete nagyon érdekes munkám volt. Két napig tolmácsoltam Stuttgartban a SÜDBACK kiállítás- és szakmai vásáron, ami a pékek és cukrászok legnagyobb szakmai összejövetele Dél- Németországban. Számomra maga a munka is roppant érdekes volt, hiszen nem mozogtam otthonosan a szakkifejezések és gépelnevezések világában a pékiparba. No, de most már. Sok tapasztalatot szereztem, új dolgokat láttam és reményeim szerint egy hosszútávú szakmai kapcsolatot sikerült kialakítani egy kemencéket és kelesztő- és hűtőkamrákat gyártó céggel.

S mivel dolgoztam, hát csak pár képet tudtam készíteni, de ezeket szeretném megosztani Veletek. Érdekes betekinteni, hogyan is készül a sok kenyér, zsemle és péksütemény kicsit nagyobb konyhákban, mint nálunk otthon. :-))

Aki kedvet kapott, látogasson el jövőre októberben erre a kiállításra, sok érdekességet láthat és ami a legjobb, kóstolhat is! :-))

Szép stand az egyik belsőépítészeti cég jóvoltából
Itt készül a zsemle nagyban
Ipari péklapát, vetőszerkezet  egy kb. 1,2 m széles kemencéhez
Dagasztó, úgy 1 mázsa tésztához, de lehet valamivel több is :-))
Péksütemény gyártó gépsor, lánykori nevén zsemlesor, ezen éppen lekvárral töltött táskák készülnek
Itt pedig egy másik, ez éppen csavart rudakat gyártott, attól függően, milyen adapter kerül rá, sokféle finomság kerül ki belőle. Felül felöntik a tésztát és a végén kijön a megkelt pékárú. S már menet is a kemencébe. 
DEBAG látványkemencék péküzletek számára, ők a kenyéradó gazdáim :-))
Egészségedre Ralf! :-))
Két oldalon kelesztő és sokkoló- fagyasztó kamrák, mindez egyben, középen egy 17m2- es kemence Monsun technológiával, vetőszerkezettel, kis pékségek számára
Távlati kép, egy csarnokról

6 megjegyzés:

  1. Azért itt az arányok egészen másak, mint a mi kis konyháinkban, de nagyon érdekes kiállítás lehetett, szívesen szétnéztem volna! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon tartalmas és tanulságos volt. Hoztam pár bonbonreceptet a Callebaut-tól, amiket el fogok készíteni. És kérdezni is lehetett, mindenre kimerítő választ kapott az ember. Jah, és vettem ferde kenőkést, 36 cm hosszú. Nagyon durva, de egy lepényt, mondjuk a zserbót, egyben le tudok most már csokizni. :-))

      Törlés
  2. Biztos érdekes volt... Hű, az a dagasztógép az nagyon brutális méreteket ölt... :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És képzeld Kriszti nem ez volt a legbrutálisabb, hanem két kemence. Mindkettő úgy 2!! emelet magas, kb. 60m2 sütőfelülettel. No az nagyon durva. Sajnos nem tudtam lefotózni, mert közben járt a szám (=fordítottam), de nagyon mellbevágó, hogy gyári méretekben, hogyan készül a kenyér. :))

      Törlés