2013. december 14., szombat

Sajtroló

Nagyon régen nem jelentkeztem a blogon. Előzőleg már megemlítettem, hogy dolgozom. De arra álmomban sem gondoltam volna, hogy hamarosan egy teljes állással leszek gazdagabb. Pedig így történt. Így most heti 25 órában tanítok németet a Mercedes két központjában Stuttgartban. Ráadásul sikerült az óráimat olyan jól elosztani, hogy csak éppen annyi lyuk van két óra között, amíg átérek egyik helyről a másikra. Persze a 25 óra felkészülést is igényel és Nagyfiú iskolai és egyéb teendői is sokasodtak. Így amíg beállt a rend eltelt egy kis idő, de mostanra már kialakult a rendünk és a betegségünket is sikeresen túléltük. Egy hétig nyomtam az ágyat majd 40 fokos lázzal, Nagyfiú pedig felfázással. És ezt egyszerre. Elképzelhető mennyit pihentem. Azonban ez is elmúlt, jöhetnek a finomságok, elvégre hamarosan itt a karácsony!

Elsőként ötletnek egy könnyem elkészíthető sós sütit hoztam. Akiknek van habroló csöve, az minden gond nélkül elkészítheti,akinek nincs, az se búsuljon, a fakanálnyél vagy valami vékonyabb henger is megteszi.


Hozzávalók:

2 cs hűtött leveles tészta
1 db tojás

Töltelék:
2 ek liszt
2 dl tej

szerecsendió
fehérbors
1 tömlős sajt
tejföl

reszelt sajt

A leveles tésztát kiterítjük. Amennyiben fagyasztottat használnánk, 1-2 mm vastagra kinyújtjuk. Lekenjük a felvert tojással és 2 cm vastag csíkokra vágjuk attól függően, milyen nagy rolókat szeretnénk a hosszanti vagy rövid oldalán. A habroló csöveket vékonyan  beolajozzuk (a fakanalat/ papírcsövet betekerjük alufóliával és beolajozzuk). A csíkokat tojásos felükkel felfelé feltekerjük. A fakanálra kettőt is tekerhetünk. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A krémhez a lisztből és tejből a fűszerekkel sűrű krémet főzünk. Amikor langyosra hűlt belekeverjük a krémsajtot és ha még nem elég krémes, egy kis tejfölt. Habzsák segítségével megtöltjük a rolókat, úgy hogy végüknél krém lógjon ki és a reszelt sajtba mártjuk.

Ez a krém remekül használható bármiféle sajtos töltött péksüteményhez.






JÓ ÉTVÁGYAT!

14 megjegyzés:

  1. Olyan szépségesek a rolóid, hogy kedvem lenne rögtön beleharapni. Örülök, hogy meggyógyultál és hogy jól alakulnak a dolgaid. Kellemes, békés, áldott ünnepeket kívánok és sok finomságot az ünnepi asztalra!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Nea! Nektek is Áldott, Békés Ünnepeket kívánok! :-))

      Törlés
  2. Nagyon-nagyon guszták! :) Habroló csövek vannak, itt az idő felavatni őket! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor harcra fel, jöjjön a beavatás! :D
      Nálam is üdültek kicsit a szekrényben, de most már használatban vannak. És ez a roló akkora siker volt egy barátnőnknél, hogy majdnem csak ezt ebédelt. Pedig volt sok más is. :-))

      Törlés
  3. Gratulálok a teljes órás álláshoz, gondolom Te is örülsz neki nagyon...?! :)
    Nagyon finomat készítettél, imádom!!! :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, mert nagy mérföldkő ez az életemben. Sok munka megkoronázása, egy új életben teljes talajfogás.
      Ezt a finomságot pedig csak ajánlani tudom, akár karácsonyra, de szilveszterre is+

      Törlés
  4. Szeretem, de még sosem készítettem, most viszont itt a tökéletes recept! Köszönöm! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ennek nagyon örülök. Mert ez a roló nagyon ott van! :-))

      Törlés
  5. Ó, ez a kedvencem...Az egyik tál ide repülhetne...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Repítem Kriszti, amint kész van a következő adag! :-))

      Törlés
  6. Drága Györgyi, kívánok Neked és családodnak békés, áldott ünnepet! :)

    VálaszTörlés